≫ 

Zvezdin novi meč u Austriji: Crveno-belima prete bivši klub Luke Jovića i nekadašnji igrač Partizana

Doduše - knjigovodstveno bivši Jovićev klub, dok je realnost nešto drugačija

  • 0

Posle utakmica protiv Vindišgarstena i Kluža, fudbalere Crvene zvezde u utorak od 18.00 časova očekuje i treći pripremni meč u Austriji!

Protivnik je ekipa kiparskog Apolona koju ljudi u Srbiji, između ostalog, znaju i po tome što je bila usputna menadžerska stanica za mnoge naše fudbalere.

Među njima je i novi napadač Reala iz Madrida - Luka Jović - koji je prošao kroz ovaj klub bez odigranog meča. Pored njega,''članovi'' Apolona su bili Mijat Gaćinović, Andrija Živković, Nikola Maksimović i Marko Pavlovski.

Što se tiče same utakmice, biće to idealna prilika za trenera Zvezde Vladana Milojevića da što bolje uigra novu formaciju 4-3-3 koju će forsirati. Iako je rezultat u drugom planu, daleko od toga da nije bitan.

FK Crvena zvezda FK Vindišgarsten Foto: Telegraf.rs

Pogotovo posle remija sa Klužom u prethodnom meču.

- Prijateljske utakmice su bitne da bismo ušli u ritam, zato što su rivali u kvalifikacijama za LŠ u punoj snazi. Nama to fali i sada treniramo jako. Međutim, tih poslednjih 10-15 odsto dobijaš kroz utakmice - rekao je u ponedeljak Marko Marin, u intervjuu koji je dao u Austriji.

Apolon je ekipa koja je prošle godine igrala grupnu fazu Lige Evrope, takmičenje čije kvalifikacije će i ove godine igrati.

Setonu u kiparskom šampionatu su završili na drugom mestu, a dres ovog kluba nosi bivši igrač Partizana Saša Marković.

Saša Marković Saša Marković, skroz desno, u dresu Apolona Foto: Tanjug/AP

Reč je o iskusnoj ekipi čiji prosek godina je 27 i po. Već su odigrali jedan meč na pripremama, dobili su austrijskog drugoligaša Amsteten rezultatom 1:0.

Pod znakom pitanja za ovaj meč, gledajući Zvezdu, jeste Vujadin Savić koji ima upalu tetive. Jovančića muči žulj i nije odradio jutarnji trening u ponedeljak, dok je Radovan Pankov van protokola nekoliko dana. Mora da miruje.

fk crvena zvezda Jovančić je sa strane gledao trening u ponedeljak Foto: Telegraf

VIDEO: Zvezdin kapiten Vujadin Savić se posle meča pozdravljao sa svakim navijačem

(Izveštač Telegrafa iz Austije - Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA