Zvezda ima novu formaciju!

Crveno-beli su u sezoni iza nas igrali u formaciji 4-2-3-1 i ono što je najviše smetalo navijačima upravo su ta dva zadnja vezna igrača

  • 5

Sve češće ''kampovanje'' Dušana Jovančića na poziciji levog krila, tokom utakmica Crvene zvezde na pripremama u Austriji, očigledno nije bilo slučajnost. Iako je trener Vladan Milojević u neku ruku pokušao da ''zamaskira'' činjenicu da je vezista crveno-belih bio dosta ofanzivniji nego prethodne sezone.

Podstimo, Milojević je posle meča sa Klužom rekao da su postupci na terenu ''nekada iznuđeni'', ali je primetno da je za novu sezonu spremio novu formaciju.

Crveno-beli su u sezoni iza nas igrali u formaciji 4-2-3-1 i ono što je najviše smetalo navijačima upravo su ta dva zadnja vezna igrača. Pogotovo u domaćem šampionatu.

I sada, gledajući sastav, čini se da je formacija identična. Međutim, situacija na terenu je drugačija.

- Što se tiče sistema, ovaj što trenutno igramo nije 4-2-3-1 nego 4-3-3. Zadnji vezni, dve osmice, dve destke. To je dobar sistem, jer imamo više kombinacija. Ta desetka može da igra i kao drugi špic - rekao je Marko Marin u intervjuu i donekle otkrio šta se ''kuva'' u svlačionici Zvezde.

Marko Marin Marko Marin - i traka i nova uloga na terena Foto: Marko Jovanović

Upravo je Marin promenio poziciju i igraće ove sezone kao krilni napadač s leve strane, dok je u sredinu, kao što smo već i pisali, otišao Mirko Ivanić.

Momak koji je za BATE najčešće imao dabl-dabl učinak na terenu - dvocifren broj golova i asistencija. I to baš sa pozicije na kojoj će sad biti u Zvezdi.

- Testiramo različite stvari, da ne bude da Zvezda ima samo jedan sistem. I prošle godine sam igrao nekoliko utakmica na toj poziciji. Nisam ni sad klasično krilo. Stojim na liniji i ulazim unutra da bismo pravili probleme rivalu - jasan je bio Marin.

To znači da je Jovančić dobio nešto ofanzivniju ulogu na terenu, a ulaskom Marina u sredinu trebalo bi i Rodića da gledamo više napred.

Trening Crvene zvezde Foto: Telegraf.rs

Tako je barem bilo u prvom poluvremenu meča protiv Kluža.

- Ja lično više volim kada sam u sredini i kada imam više loptu. Zato sa krila često ulazim i dajem beku da ide po širini - rekao je Marin.

Zadnjeg veznog u prva dva Zvezdina meča igrao je Čaušić, dok su ispred njega bili Jovančić i Ivanić. Marin je držao levu stranu, Jevtović desnu. S tim da će tamo verovatno ići Ben - čim se u potpunosti oporavi.

Da se kockice polako sklapaju, i da je Milojević očigledno pogodio sa novim izborom formacije, govore i reči Ivanića koji je, očigledno, srećan što je napokon tamo gde se najbolje snalazi.

- Više mi odgovara da igram u sredini nego na strani. Svašta možemo da očekujemo ove sezone, šef ima dosta zamisli, tu smo da odgovorimo na svaku poziciju na koju nas stavi - jasan je bio doskorašnji reprezentativac Crne Gore.

Milan Pavkov i Ričmond Boaći Ivanić u zagrljaju Pavkova i Boaćija Foto: MN Press

Zvezda u utorak od 18.00 časova igra protiv Apolona, u subotu od 17.30 je očekuje meč protiv Zenita i ponedeljak protiv Blau Vajsa. To će biti idealne prilike da Milojević još jednom isproba sistem 4-3-3 i ukloni eventualne nedostatke.

Dobra stvar je to da, ako i ne bude išlo, na terenu će uvek imati igrače koji mogu da se transformišu u onu poznatu formaciju4-2-3-1.

Za sada ''miriše'' da će ova Milojeva Zvezda biti ofanzivnija...

(Izveštač Telegrafa iz Austrije - Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezdin navijac

    25. jun 2019 | 16:44

    Zato nam treba zadnji vezni umesto Causica da. e obavlja samo defanzivne zadatke nego i ofanzivne da spoji redove.A mislim da ce to biti Kanjas

  • Alo

    25. jun 2019 | 17:11

    Najbolja formacija su igraci sa zastavicama i pistaljkom.Nema jace kombinacije.

  • VESNA

    26. jun 2019 | 07:17

    PROSLE GODINE PAVKOV !! PROGURAO U DVA KOLA !! SETITE SE PROTIV AUSTRIJANACA !! OVE GODINE MNOGO TESKO !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA