≫ 

Potresna ispovest heroja Rumunije: Preminuloj sestri obećao da će je 'odvesti' na sve stadione sveta

Kapiten ekipe je kao 9-godišnjak ostao bez sestre, ali je ona uvek pored njega na svim utakmicama

  • 1

Potresna priča nam dolazi iz svlačionice najprijatnijeg iznenađenja prvenstva Evrope za mlade, reprezentacije Rumunije. Njihov golman, ali i kapiten ekipe, Jonuc Radu, je pre 13 godina ostao bez rođene sestre.

Reprezentacija Rumunije je hit Evropskog prvenstva za mlade fudbalere do 21 godine. U izuzetno teškoj grupi sa favorizovanim Francuzima, Englezima i Hrvatima, Rumuni su na kraju uspeli da budu prvi u ovoj grupu, da obezbede polufinale, ali i olimpijsku vizu.

Ono što je mnogima upalo u oko bila je proslava igrača nakon pobede nad Engleskom, a posebno trenutak kada jedan od junak tima, golman Jonuc Radu podigao majicu sa likom svoje preminule sestre.

Prvobitno se nije znala pozadina majice i osobe na njoj, ali je Radu nakon utakmice ispričao jako potresnu životnu priču.

Porodica kapitena mlade selekcije Rumunije je pre 13 godina doživela veliku tragediju kada su ostali bez Eme. Njen brat, tada 9-godišnji Jonuc, je obećao da će je odvesti na sve svetske stadione.

Od dolaska u Italiju majica sa njenim likom je tu, uvek je nosim sa sobom. Kada sam bio mali obećao sam da ću je nositi na sve velike stadione na svetu. Imao sam devet godina kada je umrlaMajicu uvek ostavljam pored desne stative, tako da uvek imam osećaj da je pored mene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    27. jun 2019 | 01:48

    E ovako se igra fudbal za svoju zemlju kao sto Rumuni igraju.A ne kao sto igraju nasi baletani moze ih biti sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA