Zašto Žoao Feliks još nije u Atletiku? Džentlmenski sporazum klubova odložio transfer!

Benfika je zamolila da se sačeka, Jorgandžije su to prihvatile

  • 0

Još nema zvanične potvrde, ali svi svetski mediji su objavili da će Žoao Feliks postati novi igrač Atletiko Madrida za rekordnih 120 miliona evra za španski klub. Postoji i opravdan razlog zbog kojeg se čeka na realizaciju transfera - finansijski fer plej (FFP).

Benfika je jedan od retkih klubova koja posluje u plusu i to debelom plusu. Međutim, organizovan klub kakav je portugalski šampion, misli i na budućnost i na narednu sezonu.

U ovoj finansijksoj godini Benfika je profitirala 123 miliona evra.

Portugal Soccer Europa League Foto: Tanjug/Ap

Od 1. jula 2018. do 1. jula 2019. godine, od kad se razmatra FFP, Benfika je profitirala od transfera Raula Himeneza u Vulfse za 38 miliona evra, Aliske u Gvangžu za 19,2 miliona evra, Žoaoa Karvalja u Notingem Forest za 15 miliona, procenata od prodaje Luke Jovića iz Ajntrahta u Real Madrid...

Da bi i sledeće finansijske godine bili u plusu i poslovali dobro, Atletiko i Benfika su se dogovorili da se transfer realizuje po početku nove finansijske godine.

Ovaj ''džentlmentski sporazum'' nije ništa čudno kada su ova dva tima u pitanju, pošto već godinama uspešno posluju od Nika Gaitana, preko Raula Himeneza, Jana Oblaka , Picija, Roberta, Salvija...

Shodno tome, predstavljanje Žoaa Feliksa na Vanda Metropolitani može se očekivati već sledeće nedelje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA