≫ 

Telegraf u Užicu: Partizan izgubio od Budućnosti! Rani gol šokirao crno-bele, tresli su samo okvir!

Poraz na startu!

  • 47

Fudbaleri Partizana protiv Budućnosti odigrali su slab prijateljski meč u Užicu - poraženi su sa 1:0!

Istovremeno, i Crvena zvezda je igrala protiv Apolona u Austriji, ali se izvukla u finišu za 1:1.

Savo Milošević iskoristio je utakmicu da proba dve postave, obe su uzdrmale okvir gola po jednom, nedostajala je prava realizacija.

TOK MEČA, PARTIZAN - BUDUĆNOST 0:1

Nije se Partizan proslavio u prvih 45 minuta kontrolnog duela sa Podgoričanima, u kojima je trener Savo Milošević pružio priliku nekim povratnicima u tim, pa i uslišio im želje da ih proba na pozicijama koje im odgovaraju (Suma polušpic), kao i novajlijama (Dinga), ali je i “mešao karte” među starosedeocima.

Crno-beli su počeli sporo, tromo, s obzirom na činjenicu da su promenili i nadmorsku visinu i temperaturu i taj ritam ih je koštao gola u ranoj fazi meča i donekle doneo nervozu, koja je i, usled umora, uslovila rastrzanu igru.

U pomenutom 12. minutu Budućnost je samo “preslikala” nekoliko istih akcija po desnom boku, usledio je centaršut Bakića i slabija intervencija odbrane crno-belih, posle koje usamljenom Peroviću nije bilo teško da pogodi mrežu iz neposredne blizine.

Gol Budućnosti je prenuo Partizan, krenuli su igrači crno-belih p ka golu i u minutama koji su usledili presingom pomerili Podgoričane pred sopstveni gol. U tom periodu igre tim iz Humske je pretio preko Sume (prekid), Jovanovića, na kraju i Lakčevića, koji je izblokiran u poslednjem trenutku.

FK Partizan Stojković i Tošić u ulozi gledalaca ovaj put Foto: Telegraf.rs

Najbliže golu Miloševićev tim je bio posle pola časa igre, kada je udarac Sume od bloka završio na prečki gola Podgoričana. Još nekoliko dobrih akcija je povezao Partizan, ali je nedostajalo pravo rešenje u završnici, pa se na odmor otišlo sa prednošću Budućnosti, koja je posle vođstva uglavnom vrebala iz kontanapada.

U nastavku utakmice Milošević je promenio kompletnu postavu i to se značajno osetilo na terenu. Crno-beli su poslednju liniju tima pomerili gotovo do sredine terena, pritiskajući rivala u toj meri da više ne može da poveže više od dva pasa.

Posebno se isticao mladi Filip Stevanović, koji je igri tima iz Humske davao i “sliku i ton”, prodorima i razigravanjima saigrača. Mladi vezista je prvo iznudio prekid, posle sjajnog soloprodora i šutirao sa 16 metara preko gola, a zatim je proigrao Đorđa Ivanovića u kaznenom prostoru, koji je zaobišao golmana Budućnosti, ali je otišao suviše ukoso i uspeo da pogodi samo stativu.

FK Partizan FK Partizan

U 77.  minutu Ivanović je mogao da donese izjednačenje, ali je presporo reagovao u situaciiji kada se našao sam pred golmanom Budućnosti. Podgoričani su pod pritiskom izgubili loptu na 35 matara od svog gola, Zdjelar je pasom izbacio Ivanovića, ali je napadač oklevao, pa je izblokiran.

U smiraju meča, Partizan je pod umorom malo popustio, pa je Budućnost uspela koliko-toliko da se oslobodi pritiska i prenese u nekoliko navrata loptu na polovinu crno-belih. Iz jedne polukontre Podgoričani su pokušali preko Bojića, ali je njegov udarac golman Kljajić uspeo da odbrani.

Uzvratio je Partizan preko Stanojlovića (slab udarac iz neposredne blizine) i novim presingom u pokušaju da se izbori makar remi, ali nije bilo rešenja za odbranu Podgoričana, pa je poraz bio neminovan.

Partizan - Budućnost 0:1

(Perović 12)

PARTIZAN: N. Stevanović, N. R. Miletić, Dinga, Pavlović, Šehović. Šćekić, Smiljanić, Lakčević, Suma, S. Jovanović, Ožegović

DRUGO POLUVREME: Kljajić, Pešukić, Ostojić, Vujačić, Milosavljević, Stevanović, Zdjelar, Đerlek, L. Pavlović, Stanojlović, Ivanović

BUDUĆNOST: Dragojević, Vučić, Boljević, Damjanović. Milić. Mirković, Mijić. Terzić, Bakić, Stojisavljević. Perović

Rezerve: Striković, Mijović, Mrvaljević, Bojović, Osmanović, Nikčević

VIDEO - Savo iskreno o igračima: Niko nema povlastice, prema svima sam isti

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA