Šta se dešava sa Zvezdinim kornerima?

U prethodne dve sezone u Evropi, Zvezda je dala samo jedan gol direktno iz kornera *A oni su, evo, rak-rana crveno-belih i na pripremama

  • 11
Ričmond Boaći, Vladimir Stojković Foto: Marko Jovanović

Dala je Crvena zvezda prethodne sezone nekoliko bitnih golova posle kornera, kao što su onaj Milana Pavkova protiv Liverpula (2:0) ili Ričmonda Boaćija na večitom derbiju za konačnih 1:1.

Međutim, činjenica je da crveno-beli i nisu baš previše blistali kada su u pitanju golovi posle kornera u sezoni iza nas.

Daleko od toga da su bili loši, ali ne tako davno crveno-bele je krasila dobra igra posle centaršuteva sa strane, odnosno pretvaranje istih u golove.

Zvezda se sa kornerima, evo, muči i tokom priprema u Austriji. Protiv Apolona smo videli nekoliko očajno izvedenih, kada je lopta odlazila gde nikoga nije bilo. A centaršutevi iz ćoška za nogom im nisu polazili ni protiv Kluža i Vindišgarstena.

Foto: FK Crvena zvezda

Uprkos tome, oba gola u remiju sa Klužom i Apolonom dati su iz slobodnoh udaraca, odnosno iz prekida.

- Što se tiče naših "prekida" imamo dobre izvođače, međutim dešava sa da kada malo promenite lopte, kao što je to bio slučaj sada, imate lakše u drugom, a noge su teške, pa se poremeti izvođenje.

- Ponekad ni nemate koncentraciju, ali radimo na tom segmentu. Moramo bolje, imamo dobre skakače, videli ste da svaki put kad izvedemo prekid ulazimo u šansu - rekao je Milojević posle utakmice sa Apolonom.

Zvezda je prethone sezone u Evropi, računajući i kvalifikacije, dala 17 golova. Iz kornera - samo jedan direktan, a još jedan ako računamo Benov gol protiv Spartaksa. Tada je Meleg centrirao, Degenek skrenuo do Bena, a ovaj u mrežu.

Gledajući mečeve od pre dve sezone, crveno-beli su iz kornera indirekno dali dva gola Florijani u Beogradu.

Oba puta su se lopte odbile, a Srnić i Boaći su bili na pravom mestu. Međutim, direktno iz kornera - ništa! A postigli su ukupno 19 golova.

Za dve sezone u Evropi ukupno 36 golova - iz kornera direktno samo jedan, i indirektno još tri! Malo...

(Izveštač Telegrafa iz Austrije - Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🐒zvezda🐒

    26. jun 2019 | 09:05

    Sta ce im korneri u Srbiji kada imaju penale i ne postohece golove

  • ΓΑΥΡΟΙ ΜΟΥΝΙΑ

    26. jun 2019 | 08:45

    Najviše se proslave kad su u pitanju golovi sa autokomande i kad rumenige djokić vidi kroz čoveka da je lopta prešla, oko sokolovo.😂😂👉👌🔐🐩🔐

  • GP

    26. jun 2019 | 18:39

    Taj na vecitom derbiju nije dala, to svi znamo. Taj gol Boac i nije postigao vec mu je pripisan za "konacnih 1:1".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA