Nisam hteo da izdam Džaju zbog bicikla! Tata Marka Marina otkrio kako je porodica postala zvezdaška

Zanimljiva priča o ljubavi prema klubu

  • 2

Za Marka Marina utakmica protiv Apolona nije bila samo još jedna u nizu u dresu Crvene zvezde, jer je sa tribina imao posebnu podršku - od oca Ranka!

Za mnoge srpske novinare koji prate Zvezdu Rankov dolazak je bilo iznenađenje, ali i idealna prilika za razgovor o novom kapitenu Zvezde.

Naravno, Ranko nije imao nikakvu dilemu kada je usledilo pitanje da li je raspoložen za mini intervju. Intervju u kom je otkrio dosta stvari iz Markovog života, pre svega kako je porodica Marin zavolela Zvezdu.

Otac mi je bio partizanovac. Živeli smo odvojeno, pa smo se viđali kad je on bio na odmoru. Pitao me je šta da mi kupi, rekao sam bicikl, jer je poni tada bio interesantan. Kaže on -  dobro, ali ima jedan uslov: da navijaš za Partizan! A meni idol bio Džajić, nema tog bicikla koji bi... Naravno, kupio mi je bicikl na kraju - počeo je Ranko priču, a potom dodao i kako je Marko zavoleo crveno-bele:

Branko Marin Foto: Telegraf.rs

- Snimao sam utakmice najslavnijih vremena, puštao sam mu sa kaseta. Savićević mu se svideo. Bilo mu je interesantno da neko može tako da razbije Bajern. Jedan od prvih dresova mu je onaj koji je imao kada se slikao sa Dragoslavom Stepanovićem. Počeo je baš te godine da trenira u Ajntrahtu. Deca nisu imala obavezu da nose dresove tog kluba, tako da je Marko bio skroz u opremi Zvezde.

Prisetio se Ranko i kako su završili u Nemačkoj, odnonso kako je Marin obukao dres Pancera.

- Period selidbe je bio težak. Moja žena je medicinska sestra i tada je postojao neki ugovor između Nemačke i Jugoslavije. Počela je da uči nemački i spremali smo se da idemo tamo.

- Bilo je normalno da zaigra za Nemačku. Dok je bio mali ovde, fudbal se nije ni igrao. Bli su ratovi. Kada smo otišli tamo, niko ga odavde nije ni etiketirao ni zvao, a istovremeno je bio poziv Nemačke.

- Ne znam kakvi su najveći igrači bili u juniorima kada je Marko bio tako dobar u svoje vreme. Nije bilo turnira, a da nije bio najbolji igrač i strelac. Kada je to ponavljao godinama, shvatio sam da će da bude dobar fudbaler - iskren je Ranko.

Marko Marin, Dragoslav Stepanović Marin u drušrtvu popularnog Stepija Foto: Instagram.com/markomarin11

Otkrio je Marinov otac i jednu zanimljivost vezanu za nacionalni tim Nemačke.

- Kada je dobijao poziv za reprezentaciju, nije baš rado išao. Prvo, u klubu je bio zvezda, dok je u reprezentaciji bio mlad i znao je da neće biti u prvoj ekipi. To mu je smetalo,bio je nestrpljiv. A bio je i pritisak na selektora da mora da igra...

Ranko nije bio na SP u Južnoj Africi, ali je s velikom pažnjom pratio takmičenje putem TV-a. Pogotovo što je Marin morao da igra protiv Srbije.

- Navijao sam za Nemačku samo kada Marko igra. Neko ne može da podeli, ja mogu. Uopšte mi nije smetalo da Srbija pobedi, ali da on igra dobro.

Osvrnuo se Ranko i na dolazak svog sina u Zvezdu.

- Nije se posavetovao sa mnom, javio se samo da me obraduje. Ja sam tu želju imao oduvek, ali je ličilo na to da neće biti realno. Svima u familiji se sada ostvarila želja. Ovo je vrh njegove karijere, da igra za klub koji voli. Najbolje se oseća. Ovde je i iz srca, a ne samo zbog posla. Ispunio je i svoju i moju želju - rekao je Ranko i dodao:

- Obradovalo me je to što je sada kapiten, ali me nije iznenadilo. I to je bila želja, neki vrh boravka u Zvezdi. Da sam mu i zadatak u Zvezdi od samog početka - gol u derbiju. Nadam se da će to i biti.

FK Crvena zvezda Foto: Telegraf.rs

Nije Marinov otac mogao da izabere šta je emotivnije bilo za njega - debi protiv Surdulice ili meč u LŠ protiv Napolija.

- To su različite utakmice. Ta prva je za mene, a mislim i za njega , bila nešto posebno. U Zvezdinom dresu konačno, a sa druge strane je LŠ koju Zvezda igra prvi put. Mnogi su čuli za Marka, ali ga nisu gledali. Znali su da je imao dobru karijeru, ali i ne koliko je tačno dobar.

S obzirom na to da je skaut, Ranko se nada da mi u budućnosti mogao da uspostavi i saradnju sa FSS. Da ''vrbuje'' sa ovog dela Evrope.

- To bi bila dobra stvar. Ima nas koji posmatramo utakmice. Neke zemlje intenzivno rade na tome kao što su Hrvatska, Slovenija, Grčka. Mogu da predložim, pa neka rade oni.

Nedavno je bio i domaćin Zvezdinm klincima u Nemačkoj na jednom turniru.

- Bio sam stalno sa njima. Pošto se bavim fudbalom i bio sam skaut u dv, tri kluba i privatnim agenturama, nisam video bolju generaciju dece. Na turniru 60 ekipa, svima je posle prvih utakmica bilo jasno da će da osvoje pehar.

VIDEO - Marko Marin imao poruku za navijače tokom proslave titule

(Izveštač Telegrafa iz Austrije - Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nk

    27. jun 2019 | 00:02

    Alo majstore sto nisi pricao o srpstvu i Zvezdi kar ti je sin igrao za Nemačku???Tada se nisi sećao ni Zvezde ni Srbije.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA