≫ 

Pike krade Juventusu pojačanje: Barsa dala zadatak štoperu da nagovori De Lihta da dođe na Kamp Nou

Nastavlja se transfer sapunica gde je na pomolu nova krađa veka

  • 1

Matijas de Liht je već viđen u dresu Juventusa u očima skoro celog sveta, međutim ne i u očima čelnika Barselone. Uprava kluba je poslala Đerara Pikea na specijalni zadatak - ponovo ubediti De Lihta da je Barselona pravo mesto za njega i da je upravo on Pikeov naslednik.

Kristijano Ronaldo je uradio veliki posao za Juventus kada je nakon finala Lige nacija, gde je njegov Portugal pobedio Holandiju, porazgovarao sa De Lihtom. Posle tog razgovora, već viđeni prelazak u Barsu bio je prošlost i mladi Holanđanin je bio bliži Torinu.

Sada, kada svi bruje da je pitanje dana kada će se ova saradnja i ozvaničiti, čelnici Barselone rešili su da zadaju kontra udarac.

FK Barselona, Đerar Pike Foto: AP/Tanjug

Poslali su svog ''Predsednika'' Pikea u pregovore. Nadimak je dobio zbog svog uticaja u klubu i isticanja želje da jednog dana postane prvi čovek kluba.

Pike je otputovao na Barbados gde se mladi štoper trenutno nalazi na odmoru.

I ako se pisalo da je posao sa Juventusom pri samom kraju, Mundo Deportivo javlja da De Liht nije još sto posto prelomio i da su vrata Barselone još uvek otvorena.

Podsetimo, De Liht je prvo bio na vratima Kamp Noua. Sve je bio dogovoreno i sa menadžerom Minom Rajolom, međutim na poslednjem sastanku nešto je krenulo po zlu pa se taj transfer nije finalizirao.

Posle toga je Holanđanin bio najbliži PSŽ-u, ali kada je došlo do promene sportskog direkotra, kada je Leonardo zamenio Antera Enrikea, odustalo se od štopera.

FK Ajax - FC Juventus, liga šampiona Foto: Tanug/AP

Sada je najbliži potpisu Juventus kome su šanse drastično skočile nakon razgovora sa Krstijanom Ronaldom.

Ostaje da se vidi ko će imati najbolje ''ubeđivače''. Čija filozofija, vizija i plan će se najviše dopasti De Lihtu.

U Juventusu ga čekaju sigurni minuti već od prvog kola, dok bi u Barseloni zarađivao sigurno više, gde bi vrlo brzo mogao da nasledi Pikea i da postane deo jednog od najtrofejnijih evropskih timova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    28. jun 2019 | 05:29

    Ма каква филозофија какви планови де листа једино интересују који ће од клубова више да се испрси за плату

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA