Arsenal napokon dovodi štopera: Otkrovljenje francuskog prvenstva hitna želja Tobdžija

Igrač kojeg je Embape apostrofirao da želi da igra sa njim i koga porede sa Rafael Varanom, sasvim blizu Arsenala

  • 0

Iako Arsen Venger nije više menadžer Arsenala, klub će po svoj prilici nastaviti njegovu praksu dovođenja mladih igraća i dovođenja francuskih (mladih) igrača. Po hitnom postupku Tobdžije su krenule u realizaciju transfera otkrovljenaj ovosezonske Lige 1, 18-godišnjeg štopera Sent Etjena - Vilijama Saliba.

Odigrao je odličan kraj sezone mladi Saliba i skrenuo pažnju mnogih evropskih klubova na sebe.

Arsenal kao klub koji preferira mlade igrače, voli francuske igrače i klub kojem je ozbiljno ''duvalo'' u odbrani je klub koji porsto ne može da propusti igrača kao što je Saliba, jer ispunjava sve navedene kriterijume. Arsenal je ponudio 25 miliona evra, ali je Sent Etjen bio izričit - 30 miliona.

Vilijam Saliba, Sent Etjen printscreen: YouTube/Brazil Scout

Na kraju su Tobdžije pristale na tih 30 jer im se žuru u realizaciji tranfera, prvo da ih neko drugi ne bi preduhitrio, drugo jer im je štoper neophodan. Međutim, ovaj drugi problem možda neće moći odmah da reše. Pored izričitih 30 miliona evra, francuski klub insistira da Saliba ostane još godinu dana na pozajmici.

Igča kojeg porede sa Rafaelom Varanom, Sveci žele da zadrže na pozajmici još godinu dana, isto kao što su uradili u slučaju Kurta Zume kada su ga prodali Čelsiju.

Spominjala se priča da je u pregovorima Mbapea i Real Madrida, Francuz tražio da Madriđani dovedu i Saliba jer želi da igra zajedno sa njim.

Ovog leta Saliba je igrao za U20 reprezentaciju Frnacuske na svetskom prvenstvu.

Pitanje je da li je Arsenal spreman na ovoliko uslova Francuza, ali s obzirom na to koliko su ''kriminalni'' u odbrani, zalog za budućnost koji će doći sledeće sezone, kao još bolji i skuplji igrač, po ovogodišnjoj ceni, možda i nije loš posao za Tobdžije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA