≫ 

Tužno je kada ga nema, naročito u sobi u Teleoptiku: Stojke o Partizanu bez Saše Ilića (VIDEO)

"Znalo se: posle treninga ili ručka ide se kod Saše u sobu, makar se ništa i ne dešavalo - ideš po navici. Nedostaje nam puno, obećao je i da će dolaziti, da će nas posećivati. Makar na kafu ili u nekom drugom svojstvu – videćemo, to je samo do njega", kaže o bivšem kapitenu lider crno-belih

  • 7

Još mesec dana priprema je ostalo Partizanu do prvog meča kvalifikacija za Ligu Evrope, u kome će osvajač Kupa Srbije najverovatnije ukrstiti koplja sa Kilmarnokom i smisli su već polako usmerene ka škotskom timu. Šta navijači mogu da očekuju od rivala, šta od novog tima Partizana u duelu sa škotskim predstavnikom, pa i od povratnika koji su na novom dokazivanju u Humskoj, pokušava da približi golman Vladimir Stojković.  Nekada je i sam branio boje ostvrvskih ekipa (Vigan i Notingem Forest), pa veruje da Škoti neće odustati od svog stila...

- Radi se o rivalu koji je podjednako težak kao i ekipe koje bismo mogli da dobijemo u poslednjem kolu kvalifikacija. Dakle, svejedno je da li kao šampioni započeli kvalifikacije ili ne, u principu to je taj nivo kvaliteta kada uporedimo sa ekipama sa kojima smo se susretali u prošlosti. Možda je i dobro što je takav rival u prvom kolu, kako bismo odmah podigli nivo koncentracije, da nije neki rival što se "na papiru" mora pobediti, a nije lak. Kao što je, recimo, bio slučaj sa litvanskim Trakaijem. Kilmarnok je daleko ozbiljnija ekipa i siguran sam da će nas slični protivnici čekati do kraja takmičenja u kvalifikacijama. Možda će nas u četvrtom kolu sačekati sličan ili, pak, malo teži rival - kaže Vladimir Stojković.

Na konstataciju da je Kilmarnok u minuloj sezoni znao da namuči i slavne škotske klubove Seltik i Rendžers, ali i da isto tako izgubi sa nekoliko golova razlike od pomenutih timova, Stojković kaže:

- Kilmarnok je tipična ostrvska ekipa, koja igra taj njihov prepoznatljiv fudbal. Verujem da će biti borba sa tim njihovim dugim loptama i centaršutevima. To je ono što "na prvu loptu" mogu da kažem i očekujem od Kilmarnoka, a dubljim analizama ćemo se baviti kako se meč bude približavao.

Vladimir Stojković Uzdanica crno-belih na golu i ove sezone: Vladimir Stojković Foto: Marko Jovanović

Što se ekipe Partizana tiče, iskusni golman kaže da ona tek u izgradnji i da prijateljski mečevi nalik onome sa Budućnosti i služe tome.

- Duel poput minulog protiv Budućnosti služe za kondiciju, za "punjenje nogu", sve je to sastavni deo treninga. Idemo korak po korak, dovoljno je vremena do prvih takmičarskih mečeva da se sve složi na pravu način.

Medije je zanimalo kako Stojković gleda na drugi pokušaj Sejdube Sume i Ognjena Ožegovića da se nametnu u Partizanu, posle neuspele pozajmice u Izraelu.

- Vreme će pokazati šta od Sume može da se očekuje. Protiv Budućnosti je delovao drugačije, motivisanije, čini se da je i sam shvatio da treba da pruži maksimum i da sve od sebe na terenu. Verujem da je u prošlosti na njega i formu uticalo dosta toga, ali smatram da treba da se sredi i bude 200 posto uz tim i da svi budemo u službi Partizana. Ožegovića svi dobro poznajete, on je veliki borac, uvek motivisan i preostaje im da se dokažu i pokažu u periodu koji sledi, da se izbore za svoj status.

Prvi put otkako nosi dres Partizana Vladimir Stojković se suočio sa činjenicom da u ekipi Partizana više nema kapitena Saše Ilića. Kaže da se na tako nešto pripremao mesecima pre povlačenja.

- Razmišljao sam o tome mesecima unazad. I dok je bio sa nama, prolazile su mi misli kroz glavu da ga ubuduće neće biti i sve misliš nešto će da se promeni. Tužno je kada ga nema, naročito u njegovoj sobi u Teleoptiku, a kamoli na pripremama. Znalo se: posle treninga ili ručka ide se kod Saše u sobu, makar se ništa i ne dešavalo - ideš po navici. Nedostaje nam puno, obećao je i da će dolaziti, da će nas posećivati. Makar na kafu ili u nekom drugom svojstvu – videćemo, to je samo do njega. Da ne bude zabune, lepo se družimo i ovako, ali još samo da je Sale tu... - sleže ramenima Vladimir Stojković.

PARTIZAN Vladimir Stojković i Saša Ilić sa trofejom Kupa Srbije Foto: MN Press

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joco

    26. jun 2019 | 12:47

    Nedostaješ kapitenu. Čovjek kao ti je zasluzio da igra dok može da hoda, mogao si bar biti na klupi za rezerve, samo da si prisutan tu. Drugačije i ekipa igra kad si tu.

  • Doktor1

    26. jun 2019 | 15:10

    Koje pro*eravanje

  • Pera

    26. jun 2019 | 12:53

    Ni tojotu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA