Transfer karijere Živka Živkovića: Od Partizana, preko Ksantija, do šampiona Grčke!

"Došao sam u klub gladan trofeja. PAOK je, konačno, posle 34 godine, dočekao titulu, osvojio je i duplu krunu, ali i dalje želi da osvaja pehare. To je i moja velika želja. Iznad svega, imamo motiv da se plasiramo u Ligu šampiona, da gradu Solunu i frenetičnim navijačima pokažemo kakav smo tim. Stvarno verujem da to možemo", prvi su utisci Živkovića po potpisu ugovora sa Solunjanima

  • 0

Nekadašnji golman Partizana Živko Živković potpisao je ugovor karijere sa grčkim PAOK-om. Kao slobodan igrač, posle tri fantastične sezone u Ksantiju gde je stekao status jednog od najboljih golmana tamošnjeg šampionata, Živković je potpisao trogodišnju saradnju sa šampionom Grčke.

Dve godine je trajao skauting kluba iz Soluna. U te dve godine na klupi PAOK-a sedeo je, i dalje sedi Razvan Lučešku, koji je godinu dana trenirao Živkovića u Ksantiju, odakle je prešao u PAOK. Posle dve godine poovo će sarađivati zajedno.

Skoro svaki prelazni rok u poslednje dve godine provlačilo se moje ime po medijima, međutim, sad se otvorio prostor, stekli se uslovi. Menadžer Uroš Jakovljević je dobio poziv od sportskog direktora Marija Branka i njemu dugujem ogromnu zahvalnost što je posao sklopljen. Jakovljević i stručnjak sa golmane Viborg Kocejić, zajedno sa mojom porodicom, bili su uz mene u najtežim trenucima karijere, kad sam bio otpisan u Partizanu. Psihički su me podigli, nisu dali da potonem. Ljudine - hvali saradnike Živko Živković.

Posle tri odlične sezone, srpskom čuveru mreže je istekao ugovor i kao slobodan agent je promenio sredinu.

Došao sam u klub gladan trofeja. PAOK je, konačno, posle 34 godine, dočekao titulu, osvojio je i duplu krunu, ali i dalje želi da osvaja pehare. To je i moja velika želja. Iznad svega, imamo motiv da se plasiramo u Ligu šampiona, da gradu Solunu i frenetičnim navijačima pokažemo kakav smo tim. Stvarno verujem da to možemo.

Živković ima 30 godina i optimista je da će mu nastavak dobrih partija u šampionskoj ekipi omogućiti dalji nastavak napredovanja u karijeri i omogućiti mu transfer u neku još jaču ligu.

Naš golman će imati jaku konkurenciju u vidu Aleksadrosa Pašalakisa, standardnog čuvara mreže ove sezone.

Živko Živković, golman Foto: MN Press

Tačno je da je branio sjajnu prošlu sezonu, na tome mu skidam kapu, veliko poštovanje, ali... Iza mene je jedinstven učinak u grčkom fudbalu, branio sam tri godine za Ksanti bez ijedne propuštene utakmice, što je rekord ovdašnjeg fudbala, ako se ne računa poslednje kolo minule sezone kad je dogovoreno bilo da sedim na klupi. Dakle, imam svoje adute, takmičićemo se, na meni je da radim, da se borim, a teren je jedino merilo kvaliteta.

Nekadašnji golman Partizana pridužiće se klupskim kolegama na pripremama u Holandiji gde će biti u konkurenciji za mečeve protiv AZ Alkmara, Anderlehta, Groningena i Kluža.

Potpis za PAOK širi vidike. Zahteva od mene da se potvrdim na višem nivou, branim još bolje. Ako Bog da, verujem da odavde imam veće šanse da dobijem poziv za reprezentativna okupljanja. Zašto da ne? Srbija ima odlične golmane, počev od Dmitrovića, preko Rajkovića, Radunović je zablistao u dresu mlade selekije, tu je i Vasiljević, ali verujem u sebe - puca od optimizma Živko Živković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA