≫ 

Šokantan transfer Olimpijakosa: Doveli eks robijaša sa više dana u zatvoru nego na terenu!

Ruben Semedo je novi štoper atinskih crveno-belih

  • 6

Čudan transfer dolazi nam iz Grčke, gde je Olimpijakos doveo Rubena Semeda iz Viljareala. Ovo bi bila prava bomba da se ne radi o čoveku koji je u dresu Žute podmornice odigrao svega pet utakmica, a isto toliko meseci je proveo i iza rešetaka. Još čudnije je da je grčki klub španskom platio čak 4,5 miliona evra.

Bio je veliki talenat i veliko pojačanje Viljareala kada je 2017. doveden iz Sportinga za 14 miliona evra. Standardni mladi reprezentativac Portugala kucao je na vrata Ronaldove družine u A selekciji.

Međutim, problematičan karakter ga je omeo na putu do velike karijere.

U januaru 2018. biva hapšen u Valensiji kada je u jednom pabu mahao pištoljem i pretio gostima. Tokom te iste večeri, u noćnom klubu udario je čoveka flašom u glavu. Ali, to su bile tek sitnice za ono što sledi.

Već sledećeg meseca Semedo je napravio nešto što nikome do dan danas nije jasno zašto. Zašto profesionalni fudbaler, koji prima tolike pare, pljačka kuće? Naime, Portugalac je sa još dvojicom ljudi prvo kidnapovao i zarobio jednog čoveka u svom stanu. On je tako bio vezan dok mu ova trojica nisu opljačkali kuću.

Tada je optužen za nošenje vatrenog oružja, otmicu, pljačku, čak i za pokušaj ubistva.

Semedo je proveo 5 meseci u zatvoru, Viljareal ga je naravno suspendovao, a na slobodu je pušten tek kada je platio kauciju u iznosu od 30.000 evra.

Iz zatvora je pušten u julu 2018. a ruku spasa mu je prvi pružio Herakles. Igrao je standardno na početku, ali posle se preselio na klupu. Drugi deo sezone proveo je u portugalskom Rio Aveu.

Za Viljareal je odigrao 4 utakmice u La ligi i jednu u Ligi Evrope, potom je zabeležio još 11 u Heraklesu, dok je u Portugalu na 14 utakmica zabeležio i prva dva seniorska gola.

Nije loše odigrao u Rio Aveu, ali je neverovatan podatak da je za takvog problematičnog igrača Olimpijakos dao čak 4,5 miliona evra.

Semedo ima tek 25 godina i po tom parametru ima još dosta fudbalskih sezona ispred sebe. Pogotovo kada se uzme u obzir da je važio za velikog talenta. Čelnici atinskih crveno-belih verovatno veruju da su ''nestašluci'' iza Portugalca i da je sazreo da se skoncentriše isključivo na fudbalski teren. Lud i hrabar potez istovremeno,

Ovaj transfer se najviše slavi u Viljarealu jer su uspeli napokon da se reše problematičnog igrača i da zato izvuku i lepo svotu novca. Raduje se i Sporting jer im je po ugovoru pripalo 20 posto, odnosno 900 hiljada evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mmf

    28. jun 2019 | 08:16

    Cudno kako nije kao slobodan igrac stigao u drzavni ptojekat kod terze

  • B

    28. jun 2019 | 02:04

    Moze on iz geta ali geto iz njega ne.

  • PETAR 1

    28. jun 2019 | 06:47

    Otmica, pljacka, nosenje oruzija, pokusaj ubistva i osudjen pet meseci zatvora. Samo da cujem nekog da kaze i jednu losu rec protiv naseg pravosudja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA