Tončev najavio novi transfer Pavkova i dolazak bivšeg igrača Zvezde: Ne prodajemo igrače u Vijetnam!

Prvi čovek Radničkog za Telegraf je pričao o aktuelnostima u Nišu

  • 10

Doskorašnji napadač Rada, Stefan Mihajlović, dete Crvene zvezde, novi je fudbaler Radničkog iz Niša. Ovu informaciju je za Telegraf potvrdio Ivica Tončev, prvi čovek kluba sa Čaira.

Tončev je za naš portal takođe prokomentarisao i transfer Milana Pavkova koji je u poslednji čas propao u Kini. Radnički ima 30% od transfera i zaradio bio oko 900.000 evra da je Pavkov potpisao za Đangsu, ali Tončev ne brine i siguran je da će do kraja leta Pavkov promeniti klub i da će i Zvezda i Nišlije dobro da zarade.

- Ne bih ja rekao da je propao, možda je došlo do nekih zakrčenja u tom transferu. Ali, Pavkova nisu tražili samo Kinezi, imao je još mnogo drugih ponuda. Mislim da će on sigurno tokom ovog leta naći novi klub i verujem da će i Zvezda, a i Radnički dobro finansijski proći.

Milan Pavkov Milan Pavkov odbio transfer u Đijangsu, gde je navodno tražio platu od 2 miliona evra; Foto: Marko Jovanović

Pitali smo ga za aktivnosti Radničkog u pralaznom roku, a on pored dolaska Dejana Melega na pozajmicu iz Zvezde, najavljuje zvučna pojačanja. Jedno je već stiglo.

- Samo kada igrač potpiše ugovor, tada objavljuje pojačanja. Koliko znam danas je došao Stefan Mihajlović iz Rada. Biće dosta zvučnih pojačanja do kraja prelaznog roka. Nemamo mnogo vremena sada do Flore, ali prelazni rok traje do kraja avgusta - rekao je Tončev i pohvalio se već uspešnim poslovima koje je Radnički imao u ovom prelaznom roku.

Stefan Mihajlović Stefan Mihajlović u dresu Zvezde; Foto: crvenazvezdafk.com

- Mi smo uradili nešto što nije uradio nijedan drugi klub u Srbiji, prodali smo već tri igrača ovog leta. To znači da su Evropa i veliki klubovi prepoznali Radnički kao veliki rasadnik talenata. Nismo prodali niti ćemo prodati tako, kada kažu igrači "idem preko", pa odu u Uzbekistan ili Vijetnam. Radnički ne prodaje igrače tamo, Radnički prodaje samo igrače u klubove koji igraju najmanje Ligu Evrope - poručio je Tončev, koji ne krije da Radnički sa njim na čelu ima šampionske ambicije.

- Ambicije kluba su takve da Radnički uvek ide na osvajanje Kupa i titule, tako će biti dokle god sam ja predsednik - naglasio je Tončev, koji je prokomentarisao i predstojeće izazove na evropskoj sceni, gde Radnički igra protiv Flore iz Talina u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a ukoliko prođe, u drugom je čeka Ajntraht iz Frankfurta.

Stadion Čair, FK Radnički Niš Gledaćemo spektakl na Čairu 25. jula ukoliko Radnički prođe prvo kolo; Foto: Nikola Tomić

- Flora je u blagoj prednosti jer je njihovo prvenstvo u toku, uigraniji su, u formi su, prvi su na tabeli, daju dosta golova. Biće dosta težak protivnik. Ali ako prođemo Floru biće spektakl u Nišu. Veliki postaješ samo kada igraš velike utakmice. Ne može Radnički da postane veliki protiv Flore. Ali protiv Frankfurta, ako im damo jedno dva komada, ono "kec u Nišu", svašta može da bude.

Koliko vas je poremetio iznenadni odlazak Lalatovića u Vojvodinu?

FK Radnički Niš, Nenad Lalatović Lalatović proslavlja pobedu protiv Partizana u prvenstvu; Foto: MN Press

- Lalatović je moj prijatelj. On je izrazio želju zbog porodice, ima troje male dece... U fudbalu i u poslu ne postoje iznenađenja, svi smo mi profesionalci. Želim mu puno uspeha, da sa Vojvodinom ima više uspeha nego što je imao u Radničkom. Oni prave ekipu da se vrate na evropske staze, koliko pratim medije, dosta pojačanja kupuju. Videćemo, fudbal je čudna igra - zaključio je Tončev.

VIDEO: Propao transfer Pavkova ne utiče na dolazak Tomanea

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA