Simić za Telegraf: O ponudi Rapida, onoj poruci Delija, zašto je u SL igrao bolje nego u Evropi...

Kratak razgovor sa ofanzivnim vezistom crveno-belih

  • 1

Odmor između jutarnjeg treninga i ručka prvotimaca Crvene zvezde na pripremama u Austriji bio je idealna prilika za razgovor sa ofanzivnim vezistom crveno-belih Veljkom Simićem.

Boravak u Vindišgarstenu Simić je otvorio sa dva gola protiv istoimenog niželigaša, jedan je bio pravo remek-delo, a na licu mu se i te kako vidi da je željan igre.

- Jeste, željan sam igre. Zašto da ne? U prolećnom delu sam imao manju minutažu, sada se svi borimo za poziciju u timu - rekao je Simić za Telegraf, a potom se osvrnuo na početak kvalifikacija:

- Favoriti smo protiv Suduve i samo o njima razmišljamo. Helsinki može tek kada prođemo. Poštujemo protivnika, nemamo čega da se bojimo jer Zvezda nikoga ne bi trebalo da se boji.

Nije Simić želeo da se vraća na period odlaska iz Zvezde kao klinac, ali jeste se dotakao trenutka kada se vratio u srpski fudbal.

Veljko Simić Simić na treningu Zvezde Foto: crvenazvezdafk

- Imao sam taj jedan turbulentan period i shvatio sam da bi u jednom trenutlu trebalo da krenem od nule. Odlučio sam se za Zemun, delovao mi je kao najzdravija priča u tom momentu. Bilo je još nekih ponuda iz Super lige, ali sam ja želeo da budem u Beogradu i Zemun mi je u tom momentu odgovarao.

Ponuda Zvezde je vrlo brzo stigla na njegovu adresu.

- Bili su zainteresovani posle utakmice posle Zemuna, javili su se i to je to. Nisam imao tremu niti strah da se vratimu Zvezdu. To je moj klub, tu sam odrastao i tu se osećam najbolje.

Ipak, po povratku na Marakanu ga je dočekao onaj transparent Delija. Podsetimo, na njemu je pisalo: Svi vi što za parama otrčaste, i klubu leđa okrenuste, u Zvezdi sreću opet nađoste? Zvezdina deco, nemojte da vam primer budu Simić, Janković i Adžić.

- To je donekle i normalno. Otišao sam na neki čudan način i razumem ih u potpunosti. Što se mene tiče, trudio sam se da se na neki način opravdam na terenu za sve.

Veljko Simić Simić na meču protiv Kluža Foto: crvenazvezdafk

U Super ligi je pružao dobre partije i opravdao je očekivanja jesenas. Međutim, u Evropi je bila druga priča i Simić se nije najbokje snašao.

- To je više bila stvar nekog iskustva. To su bile moje debitantske utakmice u Evropi, nisam navikao da igram takmičenja te vrste. Prvi put je uvek najteže, psosle sve lakše i lakše ide. Prethodna sezona će mi i te kako značiti što se tiče iskustva.

Malo je falilo da Simić ovog leta i napusti Zvezdu.Navodno, postojala je ponuda Rapida.

- To je bilo između austrijskog kluba i Zvezde. ja se ne obazirem previše na to, fokusiran sam samo na crveno-beli dres. Meni je ovde lepo, ne žurim nigde i voleo bih još da ostanem - jasan je bio Simić na kraju razgovora za Telegraf.

(Izveštač Telegrafa iz Austrije - Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veljko

    28. jun 2019 | 15:58

    Niste upuceni ADZU KAO IZUZETNO TALENTOVANIG FUDBALERA I ZVEZDUNO DETE, MILOJEVIC BOJKOTOVAO,A OSTALI NISU IMALI DIL. DA LU STVARNO NEKO MISLI DA JE SABANOV UNUK NIHE IMAO PARE I DA JE ZATO OTISAO????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA