Srbiji dali šest, Rumunima četiri za finale Eura U21: Mladi Nemci udarili kad najviše boli - u 90!

"Panceri" će za titulu igrati protiv Španije koja je deklasirala Francusku 4:1

  • 6

Fudbalska reprezentacija Nemačke plasirala se u finale Evropskog prvenstva za mlade, posle pobede nad Rumunijom rezultatom 4:2 uprkos vođstvu rivala na poluvremenu 2:1.

Šest golova u Bolonji postigla su samo trojica fudbalera, Nadiem Amiri i Đan-Luka Valdšmit bili su dvostruki strelci za "Pancere", a Giorgi Puškaš za selekciju Rumunije.

Valdšmit je i u ovoj utakmici pokazao klasu, u 90. minutu pogodio je iz slobodnog udarca za vođstvo od 3:2, a trijumf je potvrdio Amiri iz penala u završnim momentima utakmice.

Pogledajte gol Valdšmita za preokret Nemaca u samoj završnici utakmice.

Napadač Frajburga tako je nastavio impresivnu golgetersku seriju na Euru, postigao je već sedam pogodaka na turniru, od čega je tri dao Srbiji u grupnoj fazi! U kakvoj je formi Valdšmit dovoljno govori podatak da je bio strelac na sve četiri utakmice na Evropskom šampionatu (Austrija, Danska, Srbija, Rumunija).

Sa druge strane, Rumuni su prikazali sjajan fudbal, pobrali simpatije navijača i bili nadomak finala, ali nisu mogli preko Nemaca, kojima je, očito, u genima da ruše rivale pred sam kraj utakmica.

Nemačka će u finalu na Špance koji su, uprkos ranom vođstvu Francuza, deklasirali "galske petlov" 4:1.

Italy Soccer Euro U21 Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA