≫ 

Bufon se vratio u Juventus: Poslednji napad na Ligu Šampiona i Maldinijev rekord

Liga šampiona je i dalje nedosanjani san legendarnom golmanu

  • 5

Bunfon se vraća kući! Postignut je dogovor između Juventusa i Đanluiđija Bufona o povratku legende u klub na godinu dana.

Bufon je ponikao u Parmi, i kada je napustio PSŽ svi su se ponadali da bi bogatu i dugačku karijeru mogao da zavrži tamo gde ju je i počeo na  Enio Tardeliju. Međutim, Bufon je i dalje gladan trofeja, gladan je te Lige šampiona toliko da je prihvatio ulogu rezerviste samo kako bi se napokon dočepao ''ušatoh'' pehara.

Kada je napuštao Juventus rekao je da to čini, jer mu nedostaje fudbalska strast i da ide da bi je ponovo pronašao. Nažalost, ni za godinu dana u PSŽ-u niju je našao. Zbog toga se sada vraća, kao da nikada nije ni odlazio.

Potpisaće, verovatno svoj poslednji igrački ugovor, na godinu dana gde će zaraditi 1,5 miliona evra, bez bonusa.

Bufon će svakako biti sada rezervista Vojćehu Ščensiju. Međutim, ako Bufon uspe da zabeleži makar 7 nastupa postaće igrač sa najviše odigranih utakmicau Seriji A.

Sadašnji rekorder je legendarni kapiten Milana Paolo Maldini sa odigrane 647 utakmice. Điđi ih do sada na svom kontu ima 640. U tim utakmicama uspeo je čak 295 puta da ostane ne savladan, po čemu je rekorder.

U januaru će napuniti 42 godine i biće zadovoljstvo makar i na još kojoj utakmici videti ga u crno-belom dresu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA