≫ 

GOTOVO! Pojačanje iz Rome stiglo u Humsku: Umar Sadik je novi igrač Partizana! (FOTO)

Crno-beli će pozajmicu platiti 100.000 evra, a na kraju tekuće sezone postoji i mogućnost otkupa ugovora

  • 60
Umar Sadik, FK Partizan Umar Sadik na aerodromu sa šalom Partizana, Foto: Telegraf

Dogovor Partizana i Rome je konačno postignut, pa su crno-beli dobili i peto pojačanje (još nema potvrde iz Malage da je Rajko Brežančić slobodan igrač) u letnjem prelaznom roku i Umara Sadika (23), o čemu smo pisali protekle sedmice. Napadač u Humsku stiže na jednogodišnju pozajmicu, sa mogućnošću otkupa ukoliko sve tri strane budu zadovoljne ili preciznije rečeno, ako klub iz Humske uopšte bude imao taj novac.

Novi napadač Partizana je u utorak ujutru stigao u Beograd i odmah je otišao na pregovore i medicinske preglede. Na stolu je imao još nekoliko ponuda, pa i poziv iz komšiluka, zato su crno-beli radili u tišini dok posao i sa Romom i sa igračem nije kompletiran.

FK Partizan Foto: Telegraf.rs

Da preciziramo, u ugovor Partizana i Rome je uvrštena pomenuta klauzula o otkupu i ona iznosi 1.600.000 evra, što je u ovoj situaciji ipak preveliki zalogaj za crno-beli, ali hajde da ostavimo ogradu da o svemu tome čelnici kluba imaju godinu dana da razmisle i odluče šta im je činiti.

Inače, ni pozajmica Sadika nije besplatna, iako je u prvi mah trebalo da bude. Ali kako se u Humskoj prilično otezalo sa izborom novog napadača i sve je praktično počelo minule sedimice (iako je skautiran još ranije), tako su i Rimljani promenili odluku i odredili cifru 100.000 evra, koliko će za godinu dana koštati Nigerijac (plus plata igrača).

KORAK PO KORAK DO RIMA

Umar Sadik je rođen u Kaduni, u Nigeriji, gde je i počeo da se bavi fudbalom, u Akademiji "Budućnost Afrike", a nastavio je i na "Abuja akademiji fudbala". Skauti iz Italije su ga primerili na turniru "Kvarnerska rivijera" u Hrvatskoj, 2013. godine, gde je njegova akademija pobedila, a Sadik je bio ubedljivo najbolji strelac takmičenja.

Usledio je ubrzo poziv iz člana Serije B – Specije, koja je potpisala ugovor sa napadačem i poslala da na pozajmicu u Lavanjeze (Serija D). U toj sezoni Sadik je na 26 utakmica postigao čak 24 gola i postao najbolji strelac u Italiji u omladinskoj selekciji.

FK Partizan, Umar Sadik Foto: Telegraf.rs

Leta 2015. godine italijanski velikan Roma je angažovala Sadika i to isprva kao pozajmljenog igrača Specije. U prve četiri utakmice u Primaveri za "vučicu" postigao osam golova i upisao tri asistencije.

To ga je i preporučilo u najjaču selekciju, gde je u novembru iste godine i debitovao u Seriji A, zamenivši Huana Iturbea u 88. minutu gostovanja Bolonji. Na kraju pomenute sezone Roma je otkupila Sadika za 2.000.000 evra.

ROMA, PA POZAJMICE

Naravno, kako u rimskom klubu po pravilu igraju vrhunski napadači, iskusni i veoma skupo plaćeni, Roma je odmah prosledila Sadika na novu pozajmicu.

Prvo u Bolonju, zatim Torino, pa u holandsku Bredu, škotski Glazgov Rendžers, na posletku i u Peruđu, gde je proveo proteklih šest meseci (11 mečeva, tri gola, tri asistencije).

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MUKTE

    2. jul 2019 | 22:38

    kvalitetan igrac za komsinicu evropskih i svetskih SAMPIONA

  • Bojan SD

    2. jul 2019 | 22:57

    Dobro nam dosao Care, malena te se mnogo plasi sto potvrdjuju i komentari njenih pristalica ovde.

  • deni

    2. jul 2019 | 23:09

    Nekome igraci dolaze iz Rome ,a nekome iz Tondrele

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA