Zvezdin pitbul ponovo grize!

Crveno-bele može da raduje igra Branka Jovičića

  • 6

Boravak Branka Jovičića u startnoj postavi Crvene zvezde protiv Zenita možda je samo prividno iznenađenje gledajući onu koju je Vladan Milojević uigravao dan ranije na treningu.

Činjenica je da je popularni Bakula na pripremama u Austriji šansu u prve tri utakmice dobijao sa klupe, ali utakmica protiv šampiona Rusije kao da je bila stvorena za njega - da pokaže da se ''probudio.'' Da je ponovo onaj ratnik na kog su svi zvezdaši navikli.

Pokazao je Jovičić na tom poslednjem treningu pred Zenit, igrajući za rezervni tim, da je ''gladan igre'' i da ga ''žulja marker.'' Nekoliko puta je sekao akcije svojih saigrača u crvenoj opremi što je bio dovoljan mig za Milojevića da ga stavi u prvih 11 protiv Zenita.

Bena je iz sredine prebacio na desno krilo umesto Jevtovića, dok je Jovičić sa Jovančićem i Ivanićem činio taj trio u sredini. I da se ne lažemo - odlično su odradili posao. Uprkos porazu.

Branko Jovičić Jovičić protiv Zenita Foto: crvenazvezdafk

Tražio je Jovičić tokom prvog poluvremena često loptu ka sebi, kako bi je izneo u trenucima kada su igrači Zenita igrali presing.

Radio je i ono što najbolje zna - čitao je i sekao akcije rivala. Rivala koji nije mogao da ''primiriše'' sa nekom krštenom akcijom, pogotovo po sredini terena.

- Bravo, Bakula! Bravo, Bakula - čulo se sa tribina stadiona u Bišofshofenu.

A Bakula kao u najboljim danima - grizao je kao pitbul na terenu  isjajno se dopunjavao sa saigračima. Uz Ivanića - najbolji na terenu, a nema sumnje da je ofanzivni vezista crveno-belih bio igrač utakmice upravo iz razloga što mu je Jovičić bio iza leđa.

Branko Jovičić Jovičić na meču sa Napolijem Foto: Marko Jovanović

Sam Milojević posle meča nije želeo da ističe pojedince, ali je dodao da je većim delom partije protiv Zenita bio zadovoljan. Nema sumnje da je i Jovičićeva igra jedan od tih segmenata zadovoljstva.

Bakula je, izgleda, spreman za početak sezone i da ponovo ''grize.'' I da seravnopravno  bori sa Kanjasom za mesto u timu.

(Izveštač Telegrafa iz Austrije - Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA