≫ 

Intervju, Vladan Milojević: O Boaćiju, odlascima iz kluba, strancima, problemu koji Zvezda ima...

Trener srpskog šampiona je dosta vremena posvetio i razgovoru oko mediko bloka i kako njegovo nepostojanje stvara problem crveno-belima

  • 9

Finiš priprema Crvene zvezde, pogotovo posle generalke protiv Zenita, idealno je vreme za ''razgovor sa povodom'' sa Vladanom Milojevićem.

Trener crveno-belih dao je intervju novinarima koji prate srpskog šampiona u Austriji i tom prilikom je govorio o mnogim temama koje su vezane za najtrofejniji srpski klub - prelazni rok, strasti u ekipi, Ričmondu Boaćiju, Mirku Ivaniću, Kanjasu, ciljevima crveno-belih...

Ali pre svega o pripremama koje su, evo, polako iza nas. Zvanično - traju do ponedeljka uveče kada Zvezda igra poslednji meč sa Blau Vajsom.

Ove pripreme su lakše nego prethodne. Imamo formirane igrače, znaju koji su principi kluba i šta se očekuje. Zato je za rad bilo mnogo lakše. Od dve nedelje smo maksimalno iskoristili za sve ono što nas očekuje u evropskim utakmicama, kao i celoj sezoni. Pohvalio bih stručni štab i momke koji daju sve od sebe svakodnevno. Morate da shvatite da smo prvenstvo zavrpili 24. maja, otišli dve nedelje na pauzu, pa ušli u ritam gde je teško da izbalansirate - rekao je Milojević i dodao:

Vladan Milojević Milojević na treningu Zvezde Foto: crvenazvezdafk

- Dosta dobrih stvari smo uradili. Po povratku iz Austrije radićemo na nekoj finalizaciji kako bi bili spremni za prvu utakmicu. Samo nam je Suduva u glavi.

Litvanski tim je rival crveno-belima već 9. jula, dok je revanš na Marakani sedam dana kasnije.

- Imam konture nečega što želim vezano za tim koji će igrati protiv Suduve. Znate me. Ima još vremena. Videćemo u kakvoj situaciji se nalaze igrači. Izabraću tim koji može da odgovori zahtevima te utakmice.

Zanimljivo, Milojevića nije zabrinut posle ovih priprema. Iako je Zvezda bila slaba u realizaciji. Samo dva gola u poslednja tri meča, oba iz prekoda.

- Možemo da postavimo pitanja kada primate zašto primate, a kada ne dajete zašto ne dajete. Ne brinem. Raduje me što stvaramo šanse, bio bih zabrinut ako ne dolazimo u završnu trećinu. Ako nemamo udarce ka golu sa distance. A videli ste protiv Zenita, imali smo više udaraca sa distance nego u poslednjih šest meseci - rekao je Milojević i dodao:

Vladan Milojević Milojević na meču protiv Apolona Foto: crvenazvezdafk

- Zato nisam zabrinut. Želim da gledam šta je pozitivno, da ispravimo ono što je negativno. Momci su profesionalci i rade maksimalno.

Nije se Milojević složio sa konstatacijom da crveno-beli možda imaju manjak napadača.

- Nemamo manjak napadača. Posao u prelaznom roku je dobro odrađen. Gospodin Mrkela radi jako dobar posao. Videćemo šta će da bude sa Pavkovom. Blizu smo dovođenja Tomanea. Imamo Boaćija, vrlo talentovanog Krstovića koji je mnogo pokazao. Imamo i Vukanovića, pre je igrao špica.

Boaći je bio nezaobilazna tema, iz razloga što se mnogima čini da napadač iz Gane nije onaj kakav je bio u prvom periodu na Marakani.

Nemojte da poredite starog i novog Boaćija. Nisu na mestu poređenja. Drugačiji su tada i igra i uslovi bili. On je vukao jednu jako veliku povredu, došao je iz Kine gde nije igrao. Nije bio pripremljen fizički i milsim da je i on svestan da samo dobro fizički pripremljen može da bude na visokom nivou. Sad je zdrav i treba samo da radi, to je najbitnije. Da ne bude stari, nego još bolji Boaći - jasan je Milojević koji jerekao reč-dve i o Ivaniću:

- Zadovoljan sam njegovim igrama. Ne bih puno o pojedincima, jer je fudbal kolektivni sport. Ivaniću je bilo potrebno i prilagođavanje. Nije sporan talenat. Samo treba da ga probudimo i da on u budućnosti bude nosilac Zvezdine igre. Plemenit je i dobar igrač.

Crveno-beli će od ponedejka zvanično biti jači i za Španca Kanjasa.

Vladan Milojević Milojević u razgovoru sa Kanjasom Foto: crvenazvezdafk

Znam ga, igrao protiv njega u Panioniosu. Čast je da Zvezda dovede igrača koji je igrao Primeru, Iskusan zadnji vezni, jak na lopti i organizaciji igre. Želeli smo da ga dovedemo, nadam se da će igrati kao i u pređašnjem klubu.

Stiče se utisak da Zvezdi još fali te strasti koja ju je krasila. Iako smo pisali o tome da se ona polako budi.

- Locirao sam to kao problem. Kad počne utakmica i trening, morate da imate strast. Negde je bilo i opravdano i nepravdano bez strasti na kraju sezone, ništa da se zameri. To smo mi, čim dođemo do nekog nivoa, koristimo alibi. Ko da imate džoker u ruci, izbacite odmah kao prvu kartu. Ja to ne prihvatam i neću prihvatati.

O prelaznom roku i rosteru za narednu sezonu, Milojević je rekao:

- Stvar funkcionisanja Zvezde je u tome da imate dosta igrača, nekada previše, a nekad premalo. Zvezda nije u situaciji da računa samo na 18 ili 20 igrača, a na ostale ne. Videćemo da to dovedemo do nekog optimalnog broja. Biće i odlazaka i dolazaka još. Prelazni rok je živa stvar, iz sata u sat se sve menja.

FK Crvena zvezda Pogled na klupu Crvene zvezde Foto: Telegraf.rs

- Crvena zvezda nije u situciji da na 18 ili 20 računaš, a na ostale ne. Videćemo da dovedemo do optimalnog broja. Biće odlazaka i dolazak, živa je stvar prelazni rok. Iz sata u sat se menja. U počeku mi je bilo nelogično, ali...

- Što se tiče štopera, imamo ih četvoricu. Ako bude odlazaka, vrlo brzo ćemo da reagujemo. Gospodin Mrkela je iskusan operativac. Imamo igrače koje pratimo u svim linijama. Kako prelazni rok bude odmicao, pojavljivaće se i kvalitetniji i jeftiniji igrači. U avgustu je mnogo veća ponuda nego sada.

- Slažem se i sa tim da ima preiše stranaca. Biće dosta odlazaka, ne samo stranaca, nego i naših koji imaju dozvolu za odlazak. Radi se na tome, probaćemo da svedemo broj na pet optimalnih stranaca. U našem prvenstvu mogu samo četvorica da budu i onda je malo nezgodno kada zbog administracije ne mogu da igraju.

- Iskreno, ne znam ko će da ostane i ko će da ode, jer to zavisi od mnogo faktora. Roster ćemo dobiti tek 31. avgusta. Ja bih bio jako srećan da imam budžet samo za igrače i da na osnovu njega formiram tim. Ne zaboravite da Zvezda ima dugove koje treba da servisira. Bilo bi sjajno da igrač ne ide iz Zvezde samo zato što mora. Moramo da napravimo medicinski blok i teretanu, znate li koliko se nije ulagalo.

FK Crvena zvezda, Marakana, stolice Radovi na Marakani uveliko traju Foto: Crvenazvezdafk.com

Nastavio je Milojević u dahu, a pritom se nadovezao na veliki problem koji Zvezda ima.

- Možda bih ja kao trener mogao da kažem STOP i da me to ne interesuje, ali znam da je potrebno. Ako se sada ne bude uradilo, kada će? Ja bih voleo da to ostavim nekim budućim generacijama.

- Nama sada treba mediko blok, jer imamo veliki problem oko oporavka igrača. Kada igrate svaka tri dana, nisu treninzi najbitniji nego oporavak. Veliki klubovi su mnogo daleko po tom pitanju. Mi ne da kaskamo, nego ni nemamo.

Ali ono što Zvezda odnedavno ima jeste B tim - Grafičar!

Vidi se velika razlika. Ovo je dobar korak. Zvezda je trebalo ranije da ga napravi. Pokušali smo sa Sopotom, to nije zaživelo. Postoji velika razlika između omladinskog i seniorskog fudbala, nisu spremni za ono što Zvezda mora da postigne.  Kao navijač bih voleo da Zvezda igra Ligu šampiona sa oam igrača iz svoje škole, ali to je nemoguće. Takmičenje u omladisnkoj nije pandan, velika je razlika i zato bi Grafičar trebalo da bude filter. Videće se to u budućnosti, možda ne odmah.

FK Crvena zvezda Trening Crvene zvezde Foto: Telegraf.rs

Milojević insistira i na međuljudskim odnosima u timu, pogotovo na poštovanju.

- Ima puno igrač, različiti su karakterno, ali svi smo mi jedna porodica. Zajednički cilj je dobrobit Zvezde. Profesionalno moramo da budemo korektni jedni prema drugima, privatno neka se svako druži ko s kim hoće. Poštovanje je preduslov - insistiram na tome!

- Nemamo mi ni mnogo vremena za zajednička druženja. Voleo bih da imam, ali ne mogu da im oduzimam slobodno vreme zbog porodica. Voleo bih da češže odlazimo na neka mesta. Da se upoznaju sa našom istorijom. sa čukom sam, na primer, išao na Oplenac. Više će im biti urezana takva mesta, nego neka gde će sami ići. Većina igrača takva mesta neće ni posetiti sami. Ima nekih stvari gde nije samo profesionalni fudbal. Treba da budu dobri ljudi, da poznaju šire od telefona - rekao je Milojević za kraj.

(Izveštač Telegrafa iz Austrije - Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    30. jun 2019 | 20:56

    Trebalo bi da popravimo tu realizaciju sansi i bicemo super :)

  • Cale

    30. jun 2019 | 23:39

    Mnogooo dobar dasa ovaj Vladan😘

  • Nusknvp

    30. jun 2019 | 21:32

    Moze li i komentar o finalu kupa, gde nije bilo ni jednog suta na gol Stojkovica ? :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA