Zvezda stopirala transfere Jovičića i Bena, Jirka i Vulić na pozajmice, Ebisilio se sprema za Arape

Ne odlaze prve opcije iz kluba

  • 1

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je zbog čega neki od igrača poput Branka Jovičića ili El Fardu Bena za sada ne mogu da idu iz Ljutice Bogdana, ali i otkrio za koga je bilo ponuda i ko može da ide.

- Sad ne može da ode nijedan igrač koji je prva opcija trenera Milojevića. Dobili smo ponudu za Jovičića, ali on ne može da ide. Razgovarao sam sa njim i rekao sam mu zašto ne može da ide.

On je prva opcija, počinju kvalifikacije, Kanjas je tek u nedelju odradio prvi trening. Imali smo ponudu od milion evra, a odbili bi i tri miliona. Ko je god bio starter protiv Zvenita ne može da ide - kategoričan je Terzić.

Zvezdan Terzić, Mitar Mrkela Foto: Telegraf

On tvrdi da je klub nedavno dobio i unosnu ponudu za El Fardu Bena, ali da ni nju nije prihvatio, a interesovanja je bilo i za Lorenca Ebisilija.

- Za Bena smo imali ponudu od tri miliona pre 10 dana, ali ako smo ozbiljni ne možemo pred početak kvalifikacija prodavati igrače koji su prva opcija. Nije tajming, nije momenat.

Za Ebisilija imamo dve ponude, Kina i Arabija. To su usmene ponude, on nije u prvom planu. Ako dobijemo konkretne uslove, može da ide - dodao je direktor crveno-belih.

U prvom planu izvesno neće biti još nekoliko fudbalera Zvezde, poput Miloša Vulića i Erika Jirke. Terzić ne spori njihov kvalitet, ali...

Zvezdan Terzić, Foto: Telegraf

- Obavili smo razgovore sa Jirkom i Vulićem, jer je velika konkurencja i da neće imati minutažu. Bilo bi loše da ne igraju još šest meseci, jer nisu igrali ni na proleće.

Vulić da nije dobar, ne bi došao u Zvezdu. Jirka ide sigurno na pozajmicu u Srbiju. Hoćemo da bude tu na oku, da se adaptira na našu igru i jezik. Lako je moguće da idu u paketu na pozajmicu, Radnički? Videćemo.

Kad šaljemo na pozajmicu sve gledamo, i taktiku i formaciju teren ambijent ko je trener, da li igraju napadački i jel tim iz vrha. Da stiču pobednički mentalitet. Oni ovde imaju kvalitetan rad, ali nemaju utakmica u nogama - objašnjava Terzić.

Brako Jovičić, Zvezdin tramvaj Foto: Marko Jovanović

On tvrdi Vasiljević će verovatno ostati u timu, što je mišljenje trenera golmana, prema rečima operativca crveno-belih.

- Ima potencijal da bude vrhunski evropski golman, ali nije navikao na ovakav rad. Neće više biti dolazaka. Tomane i Žander nas čekaju u Beogradu. Tomane je naša želja bio i prošlog leta. Problem je što su tri kluba imali procente, Sve smo završili i ispotpisivali - zaključio je Terzić.

VIDEO - Zvezdan Terzić progovorio o prelaznom roku i planovima crveno-belih za kvalifikacije

(M.M, M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    1. jul 2019 | 13:26

    Sto ste ix dovodili kad ix odmax saljete na pozajmice peru se samo pare i nista visee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA