≫ 

Miljenik Delija napustio Englesku: Evandro se vratio kući i obukao dres brazilskog velikana

Devet godina je trajalo njegovo fudbalsko putešestvije po Evropi

  • 1
Evandro, Crvena zvezda Foto: MN Press

Nakon dve uspešne godine u Engleskoj gde je branio boje Hal Sitija, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Evandro Gebel obezbedio je sebi novi transfer.

Kao slobodan igrač, nakon devet godina, vraća se u Brazil gde će igrati za veliki Santos.

"Evandro maestro", nekadašnji ljubimac navijača, sa beogradskim klubom ima osvojenu titulu prvaka Srbij, a makar narednih godinu dana će nositi dres velikog Santosa.

Evandro, Crvena zvezda Foto: MN Press

Prve korake van Brazila Evandro je napravio u Beogradu. Crvena zvezda ga je dovela 2010. godine. Za godinu i po dana provedenih na Marakani odigrao je 49 utakmica u kojima je postigao 16 golova i zabeležio 12 asistencija.

Nakon toga prelazi u portugalsku ligu gde prvo igra za Eštoril pa za Porto da bi ga 2017. doveo premijerligaš Hal.

U najjačoj ligi na svetu odigrao je 11 mečeva. Ove sezone njegova ekipa je igrala u Čempionšipu, a Evandro je bio jedan od boljih igrača.

Ugovor mu je istekao a iskusni Brazilac, koji za nešto više od mesec dana puni 33 godine, želeo je da se vrati u domovinu.

Britain Soccer FA Cup Foto: Tanjug/Ap

Iako je imao ponuda da ostane u Engelskoj i Evropi, želja za Brazilom je pobedila.

Sada sam Riba !!! Sa velikim ponosom ću od sada braniti boje Santosa. Bez obzira na druge ponude, izabrao sam Ribe i da se vratim u Brazil. Znam težinu ovog dresa. Pratio sam sva dešavanja u klubu.

Učiniću sve što mogu da svi budemo srećni. Hvala svima koji su bili uključeni u ovaj transfer, posebno predsedniku Peresu, treneru Žoržu Sampaoliju, službenicima kluba i mojoj agenciji NMG - napisao je Evandro na društvenim mrežama.

Derbi svih derbija večeras (02.30) u polufinalu Kopa Amerika. Domaćin Brazil protiv Argentine s Mesijem u polufinalu prvenstva Južne Amerike. Kvota na Karioke je 1,95, a na Gaučose čak 4,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Brazil - Argentina.

Fudbaleri Haitija obradovali su narod jedne od najsiromašnijih zemalja na svetu plasmanom u polufinale Gold kupa (prvenstvo Severne i Srednje Amerike), gde ih čeka veliki favorit Meksiko (04.00). Kvota na Sombrerose je 1,30, a na novo iznenađenje Haitija 11! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Haiti - Meksiko.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džordž Kostajac

    2. jul 2019 | 15:19

    Evandro nije osvojio titulu u zvezdi. Uzeo je samo kup

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA