≫ 

Tumba će da počisti nered: Savo Milošević veruje u trenera koji ga je pretvorio u golgetera (VIDEO)

Iskustvo rada u Crnoj Gori će dobro dći, jer posao trenera i selektora nisu isti, ali sam uveren da ima i moć i znanje da nas odvede na Evropsko prenstvo, kaže trener crno-belih o svom učitelju

  • 12

Izbor Ljubiše Tumbakovića za seletora A repezentacije Srbije, kao bivšeg trofejnog trenera Partizana, gledaju u Humskoj sa blagonaklonošću, pogotovo njegovi bivši igrači, među kojima je i Savo Milošević, a koji su u međuvremenu i samo zagazili u trenerske vode.

Milošević veruje da Tumbaković ima i snage i znanja da “počisti nered” u A selekciji Srbije, kojoj ne manjka kvaliteta, ali joj je očito manjkalo lidera na klupi, koji bi sav taj igrački potencijal pravilno usmerili i ostvarili zapaženije rezultate.

- Prezadovoljan sam izborom Ljubiše Tumbakovića na mesto selektora Srbije. Milsim da je to najlogičnije i najbolje rešenje u ovom trenutku. Ne kažem da je bilo jedino idealno rešenje, ali s obzirom na situaciju i da nisam sklon teorijama zavere, niti neko ko veruje u sticaj okolnosti – indikativno je da se sve to izdešavalo Tumbakoviću u selekciji Crne Gore i da se sve složi sa Srbijom. To sigurno nije bioplan, no, neke stvari se dešavaju s razlogom i, možda će ljudi misliti da sam subjektivan, jer svi znate koliko moja generacija u Partizanu duguje Tumbi, međutim posle toliko godina i svega što je uradio – zaslužio je.

- I dobro je što je obavljao taj posao u Crnoj Gori, pošto se posao trenera i selektora razlikuju, to iskustvo je veliki plus i smatram da je Tumbaković spreman da preuzme A tim i da dovede stvari u red i da ima kapacitet, moć i znanje da to sprovede u delo – jasan je Savo Milošević.

Ljubiša Tumbaković Foto: Nikola Tomić

Može li Tumbaković tako brzo da dovede stvari u red, s obzirom da u A timu, a i u ostalim selekcijama vlada priličan nered?

- Što se A reprezentacije tiče, drugačija je priča nego u mlađim selekcijama. Tu već igraju fudbaleri koji su uspeli da pobede slab rad i naš sistem koji vlada u fudbalu. Kod nas, pričam to već godinama, ekstremno talentovani igrači prolaze uprkos sistemu, ne zavljajujući njemu. Većina A reprezentativaca su tu gde jesu, u velikim evropskim klubovima upravo zato što su uspeli da pobede sistem. Da se izdignu iznad svega, urade dodatan napor i stignu tu gde jesu. Smatram da imamo jako dobar tim, kvalitetan iskusan i dovoljno mlad da odemo na Evropsko prvenstvo – zaključuje Savo Milošević.

VIDEO - Savo Milošević: Sadik će biti novi Rikardo

(Od izveštača Telegrafa iz Slovenije, Zoran Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    3. jul 2019 | 09:50

    Grobari ce nam upropastiti i fss i kss

  • Plavac

    3. jul 2019 | 10:51

    Selektor ce morati da preTUMBA mnogo toga, dabi koliko toliko neke stvari doveo u red.

  • vlada

    3. jul 2019 | 10:52

    i tvoj i njegov jedini kvalitet je sto ste poslusnici .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA