Postava Zvezde za Suduvu: Milojević ima jednu dilemu, crveno-beli sa novom formacijom napadaju LŠ!

Pitanje je samo hoće li na poziciji štopera igrati Srđan Babić ili Filip Stojković, s tim da je ovaj prvi dosta bliži startnoj postavi

  • 15
FK Crvena zvezda Igrači Zvezde na treningu u LItvaniji Foto: crvenazvezdafk

Fudbaleri Crvene zvezde protiv Suduve u Litvaniji kreću u svoju novu evropsku priču (utorak, 20.00 po srednjeevropskom vremenu), a glavna dilema kod navijača srpskog šampiona jeste ta kojih 11 će Vladan Milojević izvesti na teren!

I sam trener crveno-belih je u maloj dilemi, mada je ona minimalna s obzirom na to šta je isprobavao na pripremama. Ukratko - na teren će skoro čitav tim koji je igrao generalku protiv Zenita.

- Što se tiče dilema oko sastava, uvek ih imam. Imam neke konture za sutra, ali uvek nešto može da se promeni - rekao je Milojević i pritom indirektno napomenuo da su Tomane i Kanjas trenutno daleko od prvog tima.

Pogotovo što je prvi stigao posle priprema, dok je Španac u Austriju došao pred kraj i odigrao je samo pola sata protiv drugoligaša Blau Vajsa.

Iako je Popović ostavio sjajan utisak na pripremama, Milan Borjan se vraća među stative kao prvi golman i kao čuvar mreže koji je ostavio sjajan utisak na Gold Kupu u reprezentacije Kanade.

Trening Crvene zvezde Foto: Telegraf

Defanzivna linija pretrpela je najviše promena tokom priprema u Austriji. Svašta je Milojević uigravao - ali bi zadnja linija Gobeljić, Babić, Milunović, Rodić trebalo da iznesu teren prve utakmice.

Dilema je jedino to što bi Babića u startnih 11 mogao da zameni Filip Stojković koji je sve mečeve na pripremama (sem one protiv Zenita) igrao na poziciji štopera. Protiv Rusa je poluvreme igrao Vujadin Savić, ali on trenutno nije prva opcija kod Milojevića.

U veznom redu i postavi ispred same navale ne treba očekivati iznenađenja - Kanjas je došao rovit i nedovoljno spreman da odmah uđe u ritam, naročito protiv ekipe koja je odavno u ritmu prvenstvenih utakmica - zato će Jovičić, Jovančić, Marin, Ben i Ivanić biti ustaljeni igrači ispred špica, u kom se očekuje Ričmond Boaći.

Ričmond Boaći Boaći protiv Zenita Foto: crvenazvezdafk

Napadač iz Gane možda je daleko od forme kakve je imao u pretprošloj sezoni koju je Zvezda igrala u Ligi Evrope, ali je prošao kroz cele pripreme i iz dana u dan je bivao sve bolji.

Vredi pomenuti da je Zvezda u Austriji prešla na formaciju 4-3-3, što znači da će zadnji vezni biti Jovičić. Protiv Zenita je pokazao stari sjaj, o tome smo već pisali.

- Što se tiče sistema, ovaj što trenutno igramo nije 4-2-3-1 nego 4-3-3. Zadnji vezni, dve osmice, dve destke. To je dobar sistem, jer imamo više kombinacija. Ta desetka može da igra i kao drugi špic - rekao je Marin na pripremama.

Ivanić će sa Jovančićem biti u centru, a Marin dejstvuje po levom boku. S tim da će Nemac često ulaziti u sredinu kako bi otvorio prostor Rodiću. To je ono na čemu je Zvezda dosta radila u Vindišgarstenu, a podsetimo da je Telegraf bio na pripremama crveno-belih.

(M.M./B.V)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    8. jul 2019 | 22:03

    jel se to vec spremaju izgovori u slucaju da ne vidimo evropu..? kakve su ovo fore sa formacijama vec u prvom kolu...? Nesto mi tu smrdi..

  • Www

    8. jul 2019 | 22:48

    Kakav Stojkovic vise...

  • Džontra

    8. jul 2019 | 22:57

    Zašto forsiraju ovog Stojkovića To mi stvarno nije jasno.Dečko nema tri blage I samo trči ko muva bez glave...totalno neupotrebljiv igrač.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA