≫ 

Presek transfera u Italiji: Milinković Savić ima novi klub, Napoli pravi moćan bedem, Juve po starom

Bufon, Rabio, Remzi, Manolas, Godin, Lazaro, Ernandez, Krunić... su samo neki od igrača koji će italijanski fudbal ove sezone učiniti još jačim

  • 2
Serie A Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Profimedia/Guliver/Emilio Andreoli/Getty Images

Šampion Serije A Juventus radi tiho ali jako na transferima. Inter opasno radi na povratku na stare slave, dok se Napoli pametno pojačava, kako bi napokon pomrsio račune Bjankonerima. Roma je još u nekom raskoraku, kao da još ne zanju tačno šta žele, dok je Milan definitivno napokon krenuo u novi početak sa Maldinijem i Bobanom.

Jedan Milinković Savić je napustio "Čizmu", Vanja, koji je otišao na pozajmicu u Standard, a uskoro se očekuje i ona prava bomba, transfer njegovog brata Sergeja.

NAPOLI

Najskuplji transfer na Čizmi za sad je delo Napolitanaca. Iz Rome su doveli Kostasa Manolasa za 36 miliona evra. Uparivši ga sa Kulibalijem dobili su možda i najjači štoperski tandem u ligi.

Posle jednogodišnje pozajmice za 22 miliona otkupljen je i talentovani golman Aleks Meret od Udinezea, a za broj jedan će se boriti sa veteranom Davidom Ospinom, koji je doveden iz Arsenala za 3,5 miliona evra i Orestisom Karnezisom koji je takođe došao iz Udina za 2,5 miliona evra.

Odbrana je pojačana sa desnim bekom Empolija Đovanijem Di Lorencom koji je doveden za 8 miliona.

Klub su napustili Amada Dijavara, koji je otišao u Romu za 21 milion evra, u sklopu razmene za Manolasa. Iskusni štoper Raul Albiol se vratio u Španiju i za 5 miliona evra nosiće dres Viljareala. Za 1,5 miliona Benevento je otkupio ugovor Roberta Insinjea koji je tamo proveo na pozajmici poslednjih godinu dana.

Od mogućih novih pojačanja spominje se dolazak Džejmsa Rodrigeza iz Reala.

Sve u svemu, Napoli je za sada u minusu od 44,5 miliona evra.

ROMA

U sklopu razmene levih bekova, Roma je iz Juventusa dovela Leonarda Spinacolu za 29,5 miliona evra, a u suprotnom pravcu otišao je mladi Luka Pelegrini za 22 miliona. Drugu razmenu izvršili su sa Napolijem iz koga su za 21 milion doveli Amadu Dijavarau, a u suprotnom pravcu otišao je Kostas Manolas za 36 miliona.

Poslednji transfer je dolazak Betisovog golmana Paula Lopeza za 20 miliona evra, koji je prošao lekarske preglede 9. jula.

Posle jednogodišnje pozajmice otkupljen je ugovor odličnog mladog igrača Atalante Brajana Kristantea za 21 milion evra.

Pored ove dve razmene igrača, klub je napustio Stefan El Šaravi koji je se preselio u Kinu za 16 miliona evra.

Spartak iz Moskve je izvršilo dve kupovine na Olimpiku. Za 3 miliona je prvo došao napadač Ezekijell Pons, a potom i mladi golman Andrea Romanjoli za 2 miliona.

Ono što najviše boli navijače jeste odlazak kapitena Danijela de Rosija. Ugovor mu je istekao i nije dobio produženje.

I Partizan je pazario u Romi. Na jednogodišnju pozajmicu doveli su Umara Sadikua.

Očekuje se odlazak Edina Džeka u Inter, a posle silnih priča o odlasku Aleksandra Kolarova, pojavila se ona da će kapiten srpske reprezentacije ostati u Rimu i preseliti se na poziciju štopera.

Aleksandar Kolarov, Edin Džeko, Roma Foto: Guliver/Paolo Bruno/Getty Images

Na mesto šefa struke postavljen je Paolo FonsekaSpekuliše se da je Roma Šahjtoru za njega platila 5 miliona evra.

Za sada Roma posluje u plusu. Ako ne računamo trenera, za čije obeštećenje nema tačnih podataka, Rimljani su, sa poslednjim transferom Lopeza u minusu 12,5 miliona evra.

MILAN

Posle nekoliko, neuspelih, pokušaja, Milan je napokon na zdravim nogama i kreće u vraćanje starog sjaja.

U klub se vratio Paolo Maldini koji je dobio odrešene ruke. U klub se vratila još jedna legenda Zvonimir Boban, dok je za sva pitanja van terena zadužen Ivan Gazidis.

Za novog šefa struke postavljen je ''Sari za siromašne'', Marko Đampaolo.

Nasjkuplje pojačanje ovog leta je otkupljivanje Franka Kesija od Atalante za 24 miliona evra. Spominje se da bi mogao biti odmah prodat, ali za sada nema zvaničnih ponuda.

Najveće pojačanje predstavlja ipak Teo Ernandez, koji je stigao iz Real Madrida za 20 miliona evra. Ipak svima nama je najzanimljiviji prelazak Radeta Krunića iz Empolija za 8 miliona.

Klub su napustili, dete kluba, Manuel Lokateli čiji je ugovor otkupio Sasuolo za 10 miliona evra nakon jednogodišnje pozajmice, i Gustavo Gomez za 4,5 miliona čiji je ugovor takođe otkupljen od strane Palmeirasa.

Kao slobodni igrači otišli su Kristijan Zapada u Đenovu, Rikardo Montolivio, Andrea Bertolaći i Ignasio Abate.

Milan nećemo gledati u Evropi ove godine zbog kazne UEFA.

I ako moraju dosta još da ''peglaju'' račune, i u ovom prelaznom roku, za sad, posluju u minusu od 37,5 miliona evra.

INTER

Posle nekoliko pokušaja ove sezone ćemo definitivno gledati jedan potpuno novi Inter. Posle prošlogodišnjeg fijaska gde se licitiralo sa skoro sto različitih imena a na kraju došlo samo nekoliko fudbalera, ove godine slika je totalno drugačija.

U klub je prvo došao sportski direktor Bepe Marota. Dugogodišnji funkcioner Juventusa, prvo je ovog leta postavio Antonio Kontea za šefa struke, a onda su usledili i dolasci igrača.

Lotar Mateus, Antonio Konte Printskrin: Instagram.com/inter

Najskuplji transfer za sada je Valentina Lazara iz Herte koji je plaćen 22 miliona evra. Igrač koji se fantastično uklapa u sistem novog trenera.

Mateo Politano je otkupljen nakon pozajmice od Sasuola za 20 miliona, dok su sada pozajmili Stefana Sensia za 5 miliona evra. Otkupljen je još jedan ugovor. U pitanju je supertalentovani napadač Edi Salsido koji je nakon probnog perioda otkupljen od Đenove za 8 miliona.

U klub, kao prvo pojačanje, ugovoreno još zimus, došao je iskusni Dijego Godin nakon isteka ugovora sa Atletikom.

Neroazuri su doveli još i mladog štopera Parme Gabriela Brazaa za 6,5 miliona evra.

Najavljuju se dolasci Edina Džeka, Romelu Lukakua ali pre njih, najbliži plavo-crnom dresu je jedan od najtalentovanijih italijanskih veznjaka Nikolo Barela, koji je sve dogovorio sa klubom i sad čeka da se i Kaljari dogovori sa njima. Takođe, pojavile su se i priče da je Nemanja Matić blizu napuštanja Junajteda a da ga želi bivši trener.

Što se odlazaka tiče, najavljivane su bombe, ali one još nisu eksplodirale. Mauro Ikardi i Radža Najngolan su otpisani ali i dalje članovi kluba. Zvaničnih ponuda još nema, ali se očekuje njihov odlazak do 2. septembra.

FK Inter, Mauro Ikardi Foto: Guliver/Maurizio Lagana/Getty Images

Klub su napustili mlađi igrači koji nisu dobijali pravu šansu. Tinjo Vaneusden je za 12 miliona prešao u Standard Lijež, Iontu Radu je za 8 miliona postao novi golman Đenove, Marko Sala je novi igrač Sasuola za 5 miliona evra, put Parme je otišao Andrea Adorante za 5 miliona, dok su za po 2,5 miliona klub napustili Rej Manaj (Albasete), Nikolas Riko (Đenova) i iskusni Kristian Ansaldi (Torino).

Kada se podvuče crta, Inter je trenutno u minusu od 23,4 miliona evra.

JUVENTUS

Šampion lagano, bez ikakvih bombi i pompe polako kompletira ekipu. Prvo je stigao novi šef struke Mauricio Sari.

Doveden je ''Turski Vidić'' Merih Demiral iz Sasuola za 18 miliona i talentovani levi bek iz Rome Luka Pelegrini za 22 miliona. Međutim najjača pojačanja su dovedena bez obeštećenja. Još zimus je potpisan Aron Remzi iz Arsenala a i PSŽ-a vraćena je legenda kluba Đanluiđi Bufon i njegov prošlogodišnji saigrač Adrien Rabio.

Najnovije pojačanje je argentinski štoper Kristian Romero, koji je obavio medicinske preglede 9. jula. On je Đenovi plaćen oko 15 miliona evra.

Kao zamena za Pelegrinija u Romu je otišao Leandro Spinacoli za 29,5 miliona evra. Emil Audero je postao novi igrač Sampdorie za 20 miliona. Talentovani Rikardo Orsolini je posle odličnih šest meseci pod Sinišom Mihajlovićem postao i zvanično član Bolonje za 15 miliona. Đenova je dovela iskusnog Stefana Sturara za 16,5 i mladog napadača Andreu Favilija za 7 miliona evra.

Klub su napustili još legendarni Andrea Barzalji koji je otišao u penziju, dok je Luka Marone za milion evra prešao u Veronu.

Spominju se odlasci Bonućija, Mandžukića, Iguaina... Dok se prava bomba očekuje ovih dana u vidu Matija de Lihta. Posle njega nova detonacija bi mogla da bude povratak Pola Pogbe, a potom i Frederiko Kijeza.

Za sada Juve posluje u plusu od oko 43 miliona evra. Ne zna se samo tačna cifra koliko je Čelsiju plaćen Sari, ali to nije više od 2 miliona.

BOLONJA

Tim Siniše Mihajlovića potrošio je već 41,5 miliona evra kako se ne bi našao u poziciji da se bori za opstanak.

Doveden je talentovani krilni napadač Juventusa Rikardo Orsolini za 15 miliona evra, nakon sjajne pozajmice. Partner na krilu će mu biti pridošlica iz Viljareala Nikola Sansone koji je došao za 7,5 miliona evra. Za istu cenu i iz istog kluba doveden je i centralni vezista Roberto Soriano.

Doveden je još jedan centralni vezista holandskog Ekselsiora Džerdi Šuton za 3 miliona. Ojačao je Miha i defanzivu, dovedena su dva centralna defanzivca, iz Klub Briža za 6 miliona je doveden Stefano Densvil, Danilo je stigao iz Udinesea, dok je iz Verone za 2,5 miliona stigao Maria Bani.

Foto: MN Press

OSTALI

Od ostalih zanimljivih transfera treba spomenuti ekipu Torina koja je između ostalih dovela Simonea Zazu za 12 miliona evra iz Valensije, talentovanog desnog beka Čelsija Ola Aina za 10 miliona, a prodali su Adema Ljajića Bešiktašu za 6,5 miliona, Mbaju Nijanga Renu za 15, dok je Vanja Milinković Savić otišao na pozajmicu u Standard Lijež.

Lacio je doveo 3 pojačanja za koje je izdvojio 23,5 miliona evra ali je ono najzvučnije tek očekuje, prodaja Sergeja Milinković Savića. Kada se to dogodi verovatno će Lotito krenuti i u dovođenje zvučnijih pojačanja od igrača Kopenhagena i Brage.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alo

    10. jul 2019 | 12:24

    Juve pa svi ostali 300 svetlosnih godina iza njega.Hahahaaaaaaaa

  • Ivan

    10. jul 2019 | 15:27

    Izgleda da Sergej ima najvise sansi da predje u neku novinarsku redakciju u Srbiji, vi ga najvise volite

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA