≫ 

Veliki udarac za Španiju pred Mundobasket! Otkazao Serhio Rodrigez: Ovo je najteža odluka u životu!

"Bradonja" je poručio da želi da se posveti porodici ovoga leta

  • 1

Košarkaška reprezentacija Španije doživela je veliki udarac pred Mundobasket u Kini, pošto je jedan od najboljih igrača Furije, Serhio Rodrigez, odlučio da ove godine preskoči takmičenje.

On se oglasio saopštenjem u kojem je istakao da je ovo bila njegova najteža odluka u sportskom životu, ali da je ovog leta prvi put, posle 15 godina odazivanja, odlučio da kaže ne reprezentaciji Španije.

- Ovo je bila jedna od najtežih odluka u mom sportskom životu, ali nakon mnogo krugova, mnogo razmišljanja i strpljivog vraćanja filma, ovoga puta sam prvi put osetio potrebu da prestanem.

- Mnogo puta ulazimo u profesionalnu i ličnu inerciju u kojoj se sve događa veoma brzo i mi se brinemo o njoj gotovo bez mogućnosti da shvatimo ono što nam se dešava. Rođenje moje kćeri Grete prošlog leta, rast moje male Carmele, zajedno sa velikom fizičkom i mentalnom iscrpljenošću tokom ove prošle sezone su odlučujući faktori koji su me naveli da odlučim da moram da prestanem.

- To je bila teška i komplikovana odluka, jer za mene je igranje za reprezentaciju Španije i predstavljanje moje zemlje tokom ovih 15 godina uvek bio uzbudljiv prioritet. Ali moram da budem iskren, ovaj put ne mislim da sam u poziciji da pomognem nacionalnom timu u novom izazovu na Svetskom prvenstvu u Kini.

KK CSKA Moskva, KK Real Madrid Serhio Rodrigez je sa CSKA osvojio titulu Evrolige i bio jedan od najzaslužnijih za to; Foto: Tanjug/AP

- Nakon osvajanja Evrolige posle veoma intenzivne godine, moram da odvojim malo vremena za svoju porodicu, i pored toga, da se oporavim od male nezgode i zamora, da bih mogao da budem sto odsto spreman za sezonu koja dolazi.

- Veliko hvala tehničkom osoblju, Federaciji i njenom predsedniku za njihovo razumevanje i privrženost. I Ovaj put ću biti sa vama, podržavaću moje saigrače. Siguran sam da će uspeh doći. Za nju i uvek za Španiju - zaključio je Serhio Rodrigez u svojoj objavi.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Sergio Rodriguez (@sergiorodriguezoficial) on

Svetsko prvenstvo u Kini igra se od 31. avgusta do 15. septembra, a Španija je u grupi C sa Iranom, Portorikom i Tunisom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nbgg

    9. jul 2019 | 12:04

    Pa i nama ne ide Kalina...doduse zbog drugih razloga ali steta velika... ovaj Sasa Djordjevic ce da me natera da mrzim partizan salim se bicu malo razumniji od njega

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA