≫ 

Kako je Šaponjić završio u Atletiko Madridu: Od zaboravljenog igrača Benfike B do dresa Jorgandžija

Slovenci ''krivi'' za senzacionalni transfer

  • 12

Ivan Šaponjić je predstavljen u Atletiko Madridu. Iznenađujući transfer fudbalera koji je važio za veliki talenat srpskog fudbala, ali je poslednjih godina tavorio u B timu Benfike, doveo je u pitaje šta to Dijego Simeone zna o Šaponji što mi ne znamo.

Zlatni srpski orlić sa Novog Zelanda je prošao lekarske preglede u Madridu i u transferu vrednog 500.000 evra + 50% od naredne prodaje postao je novi Jorgandžija.

Na predstavljanju, nekadašnji napadač Partizana, bio je vidno uzbuđen zbog ovog velikog koraka u karijeri.

Veoma sam srećan što sam ovde, u jednom od najvećih svetskih klubova kao što je Atletiko. Srećan sam što sam dobio priliku da radim sa najboljim trenerom na svetu i vrhunskim igračima. Atletiko je top klub. Nisam još razgovarao sa Simeoneom, ali nadam se da ću to učiniti na treninzima. Razgovarao sam sa Janom Oblakom, koji mi je rekao da je u klubu sve savršeno.

Italy Uefa European Under-21 Championship 2019 Foto: Tanjug/AP

Upravo je slovenački golman glavni razog Šaponjićevog transfera, tvrde španski i portugalski mediji. Menadžer mladog napadača je Slovenac Miha Makar koji zastupa i usluge Jana Oblaka. Kako je Oblaku isticao ugovor, čelnici Atletka su bili spremni na sve kako bi zadržali jednog od najboljih golmana na svetu.

Ugovor je produžen i sada će sve do 2023. zarađivati po 10 miliona evra. Otkupna klauzula iznosi 120 miliona.

U sklopu tog ugovora Makar je insistirao u ubacivanju i transfera Šaponjića u pregovore.

Oblak je još ranije produžio ugovor sa Jorgandžijama dok je drugi deo dogovora realizovan sada i Ivan Šaponjić je postao novi igrač Madriđana. Spominje se da će biti zamena za Nikolu Kallinića, a kako klub napušta Antonio Grizman, Čolo Simeone ostaje na Alvaru Morati, Dijegu Kosti i mladim uzdaniciama Borhi Garsezu i Viktoru Moljehu.

Šaponjić će biti prvi Srbin u Atletiku nakon Mateje Kežmana koji je crveno-beli madridski dres nosio pre 14 godina. Benfika nije želela da se opeče kao u slučaju Jovića pa je u ugovor stavila mnogo veći procenat od naredne prodaje, zbog toga su pristali da sa milion evra spuste cenu na 500 hiljada.

Sa druge strane Simeone priželjkuje da će se u Šaponjiću probutidi golgentersi instikt kao kod Luke Jovića kada je napustio Portugal.

Srpski napadač je već odradio prvi trening u novom timu zajedno sa najskupljim igračem Jorgandžija Žoaom Feiksom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бане

    10. jul 2019 | 09:38

    Делија сам али нек напредује мали даће Бог!!! само да се разбију кланови у репки и бићемо добри, тј. кад оде Коларов сви ће боље играти...

  • Boske100

    10. jul 2019 | 08:48

    Dokaz šta menadžeri rade u modernom fudbalu 😏

  • Delija

    10. jul 2019 | 09:49

    Saponjic u Atletiko, Markovic u Olimpiakos vide deca da je lepse u Crveno belom dresu....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA