≫ 

Novi Darko Pančev u Napoliju: Još jedan strašan posao Ramadanija

Dva najbolja makedonska fudbalera pronašla nove angažmane zahvaljujući poznatom menadžeru

  • 7
Eljif Elmas, FK Fenerbahče Foto: Profimedia/Seskimphoto

Veliki rat se vodio širom Evrope za novo Makedonsko čudo Eljifa Elmasa fudbalera Fenerbahčea. Na kraju pobedu je odneo Napoli i obezbedio sebi treći transfer ove sezone.

Totenhem, Inter, Atletiko Madrid, Lester, Milan, Sevilja i Lacio su samo neki od klubova koji su mesecima jurili Eljifa Elmasa, novog Darka Pančeva.

Napadač Fenerbahčea ima tek 19 godina a već je privukao veliku pažnju najvećih evropskih klubova. Veruje se da ovakvog igrača Severna Makedonija nije imala još od legendarne zlatne kopačke 1991. Darka Pančeva.

Ključni čovek u pobedi Napolija nad ostalim klubovima je Faliju Ramadani.

Ramadani i Napoli su blisko povezani jer u ekipi pod Vezuvom igraju Maksimović, Kulibali i Rog koji su njegovi štićenici.

Falji Ramadani Printskrin: Youtube

Sa druge strane, postoji veza i između menadžera i samog fudbalera. Naime, njega je u Fener doveo bivši košarkaš Mirsad Jahović koji poslednjih godina tesno sarađuje sa Ramadanijem.

Elmas nema zvaničnog menadžera, zastupa ga otac Nikola Đoševski, ali uz njegovu saglasnost Ramadani, koji ima odličnu reputaciju u Italiji, je završio ovaj transfer u Napoli.

I ako je Fener prvobitno tražio 20 miliona evra, Ramadani je uspeo da spusti cifru na 15 miliona.

Ovih dana bi trebalo da Elmas prođe lekarske pregleda i da parafira petogodišnji ugovor na milion evra po sezoni.

I ako ima 19 godina, iza sebe ima već četiri seniorske sezone. Sa 16 godina je debitovao za Rabotnički u kojem je igrao dve sezone, postao najmlađi igrač u istoriji makedonskog šampionata, a kasnije i najmlađi reprezentativac. Već dve sezone je član turskog Fenerbahčea koji ga je doveo za svega 180.000 evra.

Univerzalac je koji se podjednako dobro snalazi na više pozicija na sredini terena, ali možda najbolje kao centralni vezista. U Napoliju bi trebaoda bude alternativa Fabijanu Ruizau.

Mladi Makedonac je treće pojačanje Napolitanaca ovog leta. Pre njega su stigli štoper Kostas Manolas iz Rome i desni bek Đovani Di Lorenco iz Empolija.

Što se Ramadanija tiče, nedavno je završio transfer još jednog Makedonskog igrača u Evropu. Radi se o najboljem strelcu Makedonske lige Vlatku Stojanovskom koji je za 1,5 miliona evra prešao u francuski Nim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA