≫ 

Vuletić poručio Zvezdi da se vide na sudu, a onda se zapitao: Ko je Edo Janjević? (VIDEO)

Potpredsednik Partizana najavio borbu sa crveno-belima na odluku da im se prizna titula iz 1946. godine

  • 40
Vladimir Vuletić Foto: Mn Press

Odluka Fudbalskog saveza Srbije, u vezi sa priznavanjem šampionske titule Crvenoj zvezdi iz 1946. godine, stigla je konačno u Partizan, posle četiri pismena dopisa i nekoliko medijskih apela crno-belih na čelnike krovne organizacije da dostave pomenutu hartiju.

Naravno, nije moglo bez kontroverzi, potpredsednik kluba iz Humske i šef pravnog tima – Vladimir Vuletić kaže da u dopisu postoje mnogi pravni propusti i “rupe”, ali da će i takva poslužiti kao inicijelna kapisla za tužbu Upravnom sudu.

Vuletić se tim povodom obratio javnosti potvrdivši da je odluka Partizanu dostavljena tek mesec i po dana pošto je zatražio uvid u istu..

- Poštovani predstavnici medija, dobar dan i hvala vam što ste ponovo uz FK Partizan u nenadanoj, ali očekivanoj situaciji. Želim da vas izvestim da je u sredu Partizan posle više od mesec dana dobio odluku FSS o priznavanju titule iz 1946. godine Crvenoj zvezdi. Međutim, ova odluka u dobroj meri rađa izvesne nedoumice i sumnje u namere, u tenzije koje u celini može da proizvede sve ovo što imamo. Mnogobrojne su sumnje. Kao što vidimo, odluka je u zaglavlju doneta od strane FSS, potpisnik je Slaviša Kokeza 14. maja 2019. godine. Na taj dan održana je skupština FSS koja je donela odluku sa 44 glasa za, šest protiv i 10 uzdržanih da se Crvena zvezda uvede u zvaničnu evidenciju osvajača nacionalnog ranga iz 1946. godine.

FSS OBJAVIO SVE ODLUKE SKUPŠTINE, SEM POMENUTE

Vladimir Vuletić Foto: Nikola Tomić

Šta je tu zapravo problem?

- Partizan je dobio jednu kopiju odluke, ne i formalnu odluku, iako se obratio kao zainteresovano lice. Odluku da je primio potpisao je izvesni Edo Janjević i to 15. maja 2019. godine, dakle dan kasnije. Zašto je ovo bitno? Fudbalski klub Partizan je 25. maja, očekujući da će dobiti odluku ili da će ona biti zvanično objavljena, podneo zahtev da bude data na uvid. FSS je sve odluke sa te Skupštine objavio sve odluke osim tu jednu. To je ova, za koju sada vidimo, kako nam stoji ovde, da je izrađena istog dana, a već sledećeg dana je primio izvesni Edo Janjević. Ja ću pokušati da raspletem ovo klupko velikog problema.

Dakle, odluka postoji od 14. maja?

- Partizan 29. maja šalje zvanični dopis u kom zahteva da se kao zainteresovana strana obavesti o odluci. Više od mesec dana smo čekali da nas neko udostoji, da nam se obrati. Četiri puta sam razgovarao sa gospodinom Šuputom, koji je izjavljivao da nema ingerencije da bilo šta učini i preduzme dok ne dobije mišljenje Izvršnog odbora, sekretara... Međutim, to nije istina. Vidimo da odluka postoji još od 14. maja, a Partizan je prima 9. jula 2019. godine po zahtevu koji je podnesen mesec i po dana ranije.

Šta je to što je opredelilo FSS da ovu odluku krije od javnosti, ne objavljuje je u listu “Fudbal”?

- Jedna blasfemična odluka čije je obrazloženje stalo na sedam redova. Znate li kako izgleda ovo obrazloženje? Premisa 1: Napolju je sunce. Premisa 2: Vedro je. Induktivni zaključak: Leto je. Naši članovi komisije za pravna pitanja koji su zaključivali na osnovu svega što smo imali da debatujemo, odluku su saopštili, dakle, za sedam redova. Naš narod kaže "nije škola magare". To ne kaže slučajno. Ova odluka nema pouku o pravnom leku. Očigledno je da njihova namera polazi od toga da ovu odluku niko neće napasti pred bilo kojim nadležnim sudom u Srbiji.

DA LI JE JANJEVIĆ NEKO IZ CRVENE ZVEZDE?

VLADIMIR VULETIC, ZVEZDAN TERZIC Foto: MN Press

Potom se Vuletić ponovo osvrnuo na pomenutog Eda Janjevića.

- Ko je Edo Janjević, zašto je on dobio ovu odluku 15.5, a Partizan ne može da je dobije do 9. jula. Zašto je Partizanu isticano da odluka još nije izrađena. Zašto je gen - sek FSS poslao u privatnoj korespondenciji poruku Partizanu da odluku šalje sutra, 5. jula, a da ona stigne tek 9. Šta je to sprečavalo FSS da mesec dana ne trepne i da u tom pogledu na bilo koji način ne učini gest koji je učinio Edu Janjeviću. Član 3 bi nam mogao dati odgovor ko je Edo Janjević.

Da li se radi o nekom iz Crvene zvezde?

- Stičem utisak da je Edo Janjević, a na novinarima je da istraže, neko iz Zvezde ko je ovu odluku primio kako bi mogla da bude konačna. Kako bi njom i na osnovu nje Crvena zvezda mogao da koristi onaj grb koji su stavljali na glasanje kako će da izgleda. Deluje mi da to u Evropi još nije prošlo. Imamo situaciju pravne nesigurnosti. Jedna zainteresovana strana ne dobija odluku dva meseca, jedna je dobija 24 časa nakon usvajanja. Da li bi FKP ovu odluku uopšte mogao da dobije da nije četiri puta zahtevao da mu se dostavi pored i posle zvaničnog zahteva podnetog 29. maja.

“NEKA JE PROKLET SVAKO KO HOĆE RATA LAKOMOG...”

Jake Patterson Foto: Tanjug/AP

Čelnik crno-belih je za kraj citirao Jašu Tomića i najavio pravnu bitku za obaranje odluke.

- Sve ovo nam govori u prilog činjenici da oni koji su se nadali da na ovakav način mogu da se ponašaju, ukazuje na bahatost, neukost, pravno gaženje svih načela i normi. Moraće ipak da se suoče sa činjenicom da ovo proći neće. Partizan počinje da broji rok koji je predviđen za podnošenje odgovarajuće tužbe. Nju ćemo podneti u najskorije vreme. Kad se to bude dogodilo Mesnom nadležnom osnovnom sudu na osnovu Zakona o sportu, započećemo jednu pravnu bitku. Do sada smo se bavili bitkama koje su bile sve samo ne pravne. Već sam rekao da se politička čorba ne može srkati pravničkom viljuškom.

- Prvo jer ćete se povrediti, drugo jer će sve kroz nju isteći. Mi danas imamo pravni osnov, za početak pravne bitke. Porođajne muke sa ovom odlukom nisu završene. Čeka nas carski rez i to bez epidurala. Partizan stoji na stanovištu reči Jaše Tomića: “Neka je proklet svako ko hoće rata lakomog, pustog i voli krv, ali neka je proklet i svako onaj ko rata neće kada ga gaze brutalno kao sitnu crv" – u svom stilu je zaključio Vladimir Vuletić.

Pogledajte video izlaganje Vladimira Vuletića:

(Izveštač Telegrafa iz Slovenije, Zoran Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B.P.

    11. jul 2019 | 13:12

    Treba vam oduzeti 2 titule iz 87 i 88 pa cete onda da budete mirni.Jadan mi Partizan sa ovim klovnom od coveka....

  • Kengur

    11. jul 2019 | 14:42

    Bravo! Tako i treba. Mozete da pljujete coveka koliko hocete ali realnost je da ta titula ne pripada ni Partizanu a ni komsinici maloj. Pa kad Terza moze da angazuje ekipicu da nelegalno izglasaju isto tako moze i gospodin Vuletic preko suda da srusi odluku. Ako je sve ispravno i uradjeno kako treba, nema cega da se bojite. Good Luck 😂😂

  • GROBAR PODGORICA

    11. jul 2019 | 14:17

    Čoveče, ukrali ste jednu titulu i sad se čudite što Partizan ima da se buni. Ceo Vaš život od podtojanja je velika prevara. Državni projekat, bljak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA