≫ 

Volim direktan fudbal po uzoru na Hajduk: Trener Čukaričkog zadovoljan pobedom protiv Bananca!

Dobar napadački fudbal igrao je Čukarički u prvom meču sezone

  • 4
FK Čukarički Foto: FK Čukarički

Fudbaleri Čukaričkog ubedljivom pobedom protiv jermenskog Bananca od 3:0 započeli su kvalifikacije za Ligu Evrope. 

Posle meča trener Čukaričkog Aleksandar Veselinović bio je zadovoljan ostvarenim rezultatom na početku sezone.

- Kao što sam u najavi rekao, večeras smo završili prvi deo dvomeča. Apsolutno nemam ni promil različitog razmišljanja nego što je bilo juče. Generalno, mislim da smo odigrali dobru utakmicu za početak sezone. Momci su uradili mnogo toga. Rezultat je dobar i visok, ali...voleo bih da ne zvučim bahato, ali mislim da smo zaslužili još jedan pogodak. Pokazalo se da smo igrali protiv ozbiljne i organizovane ekipe. Rezultat je posledica toga što smo analizirali njihove kvalitete. Verujte mi da imaju mnogo kvaliteta i ako ih pustite da igraju, mogu da prave probleme - rekao je Veselinović.

FK Čukarički FDetalj sa meča Čukaričkog i Bananca; Foto: FK Čukarički

Trener Veselinović je najavio i očekivanja u predstojećoj sezoni.

- Kako je utakmica tekla, mi smo podizali tempo. To će biti put, probaćemo da igramo do poslednje sekunde, ne razmišljajući o rezultatu. Moramo samo da se fokusiramo samo na igru. Mnogo mi je drago da su igrači sa klupe podigli nivo igre. Čestitke svima, dobra, pozitivna reakcija publike, ali mi smo ti koji moramo da pošaljemo poruku na tribinama - rekao je Veselinović i posebno pohvalio mlade fudbalere.

- Imam mnogo iskustva, radio sam sa svim uzrastima dece, od sedam godina pa naviše. Verujte mi, nemam nikakvu dilemu za ove mlade igrače. Široke ruke i otvorena srca im pružam šansu i verujem im i oni to vraćaju. Mada, nema tu mladih ili starih igrača, ili znaju ili ne znaju. Pitate me za Birmančevića. Sa pedagoške strane neću ništa reći, a mogao bih da upotrebim najlepše epitete koje srpski jezik poznaje - rekao je Veselinović.

Brđani su večeras promašili dosta izglednih šansi, a trener Veselinović ističe da je postizanje golova jedini pravi put za njegov tim, kao i to  da voli "direktan" fudbal, po uzoru na splitski Hajduk.

- Nisam od trenera koji pati od poseda lopte. Jedini pravi put su šanse koje stvarate i da li postižete golove. Različiti su pristupi fudbalu. Za moj razvoj je najzaslužniji Hajduk Split, tamo sam bio kao dete. Težim ka direktnom fudbalu, videli ste to i u završnici. Imamo mladu ekipu i ne smemo da kalkulišemo. Naravno da ćemo nekad dobiti po ušima, naravno da će to biti lekcije koje dobijamo. Ali, posle ovoliko iskustva, ja ne mogu da razmišljam ni o čemu drugom, osim o analizi i sledećoj utakmici u Jerevanu - zaključio je Veselinović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Atina

    12. jul 2019 | 00:50

    ne nadje ni jedan drugi primer ili uzor.E bato moj😐😷😷😷😷

  • Boban

    12. jul 2019 | 08:28

    Ja nisam vidio odavno neku ekipu sa ovih prostora da igra ovaj "tempo fudbal" . Odlicno ! Svaka cast!

  • Oki

    12. jul 2019 | 09:20

    Zamisli neko kod Komsija ovako da da izjavu vec bi dobio otkaz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA