Milano će ipak imati dva tima u Ligi šampiona ove sezone!

Stanovnici "grada mode" uživaće ove sezone ipak u duplom evropskom programu

  • 0

Odlukom UEFA-e Milan je izbačen iz Evrope zbog kršenja finansijskog fer pleja. U Milanu je ostao Inter, koji će igrati u Evropi, tačnije u Ligi šampiona. Iako je grad spao na jednog učesnika evropskih takmičenja, stanovnici grada mode će ipak imati dva kluba, koja će kao domaćin dočekivati najbolje klubove Evrope na San Siru.

Crno-plavi deo Milana  će ove sezone biti dupliran za utakmice Lige šampiona, jer će se na San Siro preseliti fudbaleri Atalante.

Čelnici kluba iz Bergama poslali su molbu Milanu da svoje utamice kod kuće u Ligi šampiona igraju na San Siru, pošto je njihov srušen po završetku predhodne sezone.

Stadion Djuzepe Meaca u Milanu, poznat i kao San Siro. Na njemu igraju gradski rivali Internacionale i Milan Stadion „Đuzepe Meaca“, poznat i kao San Siro, u Milanu. Na njemu igraju gradski rivali Internacionale i Milan. Foto: Wikimedia Commons/oscar federico bodini

Uprava Milana je izašla u susret kolegama iz Atalante i tako će San Siro ipak imati dve ekipe koje će kao domaćini igrati svoje utakmici u Evropi na njemu.

Plavo-crni iz Bergama grade novi stadion na mestu dojučerašnjeg Alet Azura.

Možemo da potvrdimo da smo prihvatili zahtev Atalante da igra svoje utakmice Lige šampiona na San Siru. Naša odluka je u saglasnosti sa gradonačelnikom Milana Đuzepeom Salom, a doneli smo je kada smo shvatili kolika je želja kluba iz Bergama da igra na našem stadionu. Smatramo da je ovo dobro ne samo za Atalantu, nego i za italijanski fudbal - stoji u saopštenju Milana.

Prošle sezone Atalanta je svoje mečeve Lige Evrope igrala na stadionu Sasuola, ali su se ove godine odlučili za još veći i bolji stadion za svoju premijeru u LŠ.

Ovo praktično znači da će oni biti prvi tim ''iz Milana'', jer su sezonu završili ispred Intera i Milana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA