≫ 

Vučelić posle Skupštine Partizana: Pravo navijača je da protestuju, dug je 22 miliona evra (VIDEO)

Voleo bih da naši navijači budu jedinstveni, da budu 12. igrač, da podržavaju naše timove, a da svoje odnose i nezadovoljstva Upravama rešavaju na drugi način, kaže prvi čovek crno-belih

  • 15

Pomalo u tišini, u senci posete francuskog predsednika Emanuela Makrona, održana je iza zatvorenih vrata i Skupština Partizana, koja je, bar po rečima aktera, iznedrila niz, konstatacija, zaključaka i poneku brojku finansijskog izvešataja, za “nijansu” uvećanu nego u prethodnim izlaganjima.

Na posletku i navijačko nezadovoljstvo, ispoljeno ispred sportskog centra u Zemunu, koje je eskaliralo rafalom jaja po automobilima čelnika.

Dakle, bilo je raznovrsno.

Naime, tokom zasedanja Skupštine, ispred kapije sportskog centra se pojavila grupa nezadovoljnih navijača crno-belih, koja je skandirala protiv Uprave i tražila promene.

FK Partizan, Grobari, zemunelo Foto: Telegraf

Kako predsednik Milorad Vučelić gleda na taj događaj?

- Čuo sam da su bili navijači, nisam ih video. Njihovo je prvo da protestvuju, to je njihov način da podrže klub i njihovo viđenje situacije. Voleo bih da naši navijači budu jedinstveni, da budu 12. igrač, da apsolutno podržavaju naše timove kada igraju, a da svoje odnose i nezadovoljstva Upravama rešavaju na drugi način – ne ovako. Navijači bi trebalo, to neka bude apel, ujedinjeni da podržavaju Partizan – rekao je Milorad Vučelić.

VIDEO: Predsednik FK Partizan o dugovanjima, pojačanjima, novoj sezoni

Reč, dve i o samoj Skupštini. O čemu se razgovaralo?

- Skupštini je prisustvovalo dve trećine delegata i ona je održana po svim formalno-pravnim načelima. Bilo je dosta reči o finansijskom izveštaju kluba, gde smo generalni direktor Miloš Vazura, moja malenkost i finansijske službe kluba imali zadovoljstvo da upoznamo delegate sa finansijskom situacijom koja je ustanovljena i prihvaćena i na APR i strane državnih organa Poreske uprave, pa on ne podleže sumnjama, niti proizvoljnim tumačenjima.

Savo Milošević Foto: MN Press

- Bilo je reči i o prelaznom roku, govorili samokritički da . Partizan nije dobro igrao u protekloj sezoni. Ragovarali smo o Omladinskoj školi, društvenom kontekstu u kome delujemo kao klub, kao vansportskim dešavanjima koje utiču na igre kluba, uz sveobuhvatan izveštaj o problemima Partizana, radu, transferima, potencijalnim sponzorskim ugovorima... Veoma sam zadovoljan Skupštinom, koja je ukazala i na slabosti i na dobre strane.

DUG PARTIZANA JE OKO 22.000.000 EVRA

Da pređemo na cifre. Koliko iznosi dug Partizana u ovom trenutku?

- To više nije pitanje proizvoljne ocene, niti direktora Vazure, moje malenkosti ili nekog trećeg, to je verifikovana odluka svih državnih, nadlažnih organa i nije na tome radila nekakva privarna revizorska kuća, već zvanična. Kada je ova uprava došla, oditovani dug je bio oko 15.000.000 evra.

- Međutim, kada se kasnije pojavila skrivena dokumentacija, kada su se pojavili sporovi koje smo morali da rešavamo, ispostavilo se da je taj dug oko 22.000.000 evra. Mi smo morali da platimo samo na ime starih dugova oko 12.000.000 evra. Sada je dug evidentiran u cifru, papiri su prošli kontrolu svih državnih organa i s ponosom možemo da zaključimo da je između 21.500.000 i 22.000.000 evra.

Vandredna skupština FK Partizan Foto: Marko Todorović

BIĆE PARA ZA POJAČANJA

Prelazni rok je takođe bio jedna od tema. Šta crno-bele očekuje na tom planu?

- Postoje naznake za dovođenje pojačanja, ali o tome računa vodi trener Savo Milošević. Znam o čemu je reč, ali zbog poslovanja ne želim javno na tu temu. Pričali smo i o transferima, odnosno o prodaji Rikarda Gomeša i Strahinje Pavlovića.

Vanredna skupština FK Partizan Foto: Marko Todorović

Hoće li Partizan imati novca za pojačanja i koje su ambicije?

- Biće novca za pojačanja... Što se ambicija tiče, kao i uvek, svode se na prvenstvo, Evropu i Kup Srbije. Pojačali smo se, radi se na dovođenju još nekih igrača i trener Milošević je izrazio zadovoljstvo učinjenim do sada. Ako je tako, onda smo i mi zadovoljni, a znate dobro da se Uprava ne meša u rad sportskog sektora.

S obzirom na činjenicu da ste predsednik i SD Partizan da li je tema možda bio i odnos sa košarkaškim klubom?

- Nije to bila tema. Smatram da nije dobra praksa prepucavanje između klupskih sekcija – kratko je odgovorio Milorad Vučelić.

VIDEO: Grobari jajima gađaju upravu Partizana

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RSK

    15. jul 2019 | 22:00

    Ovaj čovjek je najveći problem PARTIZANA. UPRAVA NAPOLJE.

  • Rola

    15. jul 2019 | 21:16

    Ako je pravo navijača da protestvuju zašto se onda ove neznslice ne sklone jer sa njima nama sleduje druga liga. Uprava napolje!

  • 🔴🔵⚪

    15. jul 2019 | 21:04

    To je naše pravo a tvoja obaveza da se više maneš te fotelje iz koje ti se ne izlazi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA