PSŽ ekspresno pronašao zamenu za De Lihta: Stiglo pojačanje iz Dortmunda za "samo" 32 miliona evra

Posle odličnih kupovina, u Borusiji krenule prodaje

  • 0
Abdu Dijalo, Borusia Dortmund Foto: Guliver/Karina Hessland/Getty Images

Znali su čelnici PSŽ-a da je De Liht jednom nogom u Juventusu i zbog toga nisu želeli više da "čase ni časa" pa su se okrenuli drugom transferu, i u veoma katom roku ga i završili. Na Park Prinčeva će, pomalo i neočekivano, "sleteti" štoper Borusije iz Dortmunda i kapiten mlade Francuske reprezentacije Abdu Dijalo.

Iako je Dortmund napravio ultra moćnu ekipu za ovu sezonu u koju su utrošili preko 120 miliona evra, morali su nešto i prodati. Tako je nakon samo godinu dana klub napustio štoper Abdu Dijalo.

Fantastična sezona za 23-godišnjeg Francuza biće krunisana transferom u PSŽ za 32 miliona evra.

Iako je nemački klub prvobitno tražio 40 miliona, sportski direktor francuskog kluba Leonardo, uspeo je da spusti cenu.

Dijalo je dete Monaka koji ga je leta 2017. prodao Majncu za 5 miliona evra, da bi ga već naredne godine kupila Borusija Dortmund za 28 miliona.

Možda malo ostaje nejasno zbog čega je klub pustio standardnog defanzivca za tako male pare, odnosno tako malu razliku u odnosu na sumu za koju je doveden. Razlog može da leži u tome jer se u klub Vratio Mats Humels pa je ekipa imala čak šest centralnih defanzivaca.

Pored pozicije centralnog štopera prošle sezone, dobro se snalazio i na mestu desnog beka.

Povratak u Ligu 1 znači i dolazak bliže selektoru A selekcije Trikolora za koje Dijalo još nije debitovao. Francuski šampionat napustio je kao tinejdžer, sa odigranih 10 utakmica bez nekog učinka. Sada se nakon dve godine vraća u domovinu kao veliko pojačanje najboljeg kluba u zemlji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA