Gotovo je! Partizan prodao Rikarda u Emirate, stiže 3.6 miliona evra!

Napadač crno-belih nastavlja karijeru u Al Šarži

  • 31

Saga je konačno okončana – Partizan je prodao Rikarda Gomeša u Al Šaržu i na taj način ostvario drugi milionski transfer ovoga leta, saznaje Telegraf. Crno-beli će na konto obeštećenja inkasirati oko 3.600.000 evra, računajući i bonuse što je sasvim dovoljno i da se podmire tekuće obaveze, ali i da se realizuju poslovi u prelaznom roku!

Sve je još sredinom juna kada se posle mnogo poziva klubova crno-belima javio šampion Dubaija Al Šarža, koja je bez oklevanja istakla kandidaturu za kupuvinu Rikarda i sve potvrdila konkretnom ponudom “na papiru”, izbijajući u prvi plan za posao.

VIDEO: Savo Milošević: Sadik će biti novi Rikardo

Klub iz Emirata je imao i olakšavajuću okolnost, pre nego što je stupio u kontakt sa Partizanom već je dogovorio lične uslove, odnosno platu sa Rikardom i njegovim agentom na godišnjem nivou i na taj način se praktično zaštitio od drugih klubova, obezbeđujući sebi mir u “mačevanju” sa crno-belima.

Ponudu Al Šarže je upravo doneo Rikardov agent i nadmudivanje od mesec dana je moglo da počne. Ali, kako su Arapi osetili da klub iz Humske mora što pre da nabavi novac, tako se i prvobitno najavljeni “gotov posao” pretvorio u šahovsku partiju.

VIDEO: Predsednik Partizana o dugovima, pojačanjima i novoj sezoni

Al Šarža podizala, pa spuštala cenu, prezentujući usmenim putem jednu priču, a onim bitnijim – pismenim - sasvim drugu, što je veoma nerviralo i ljude u Humskoj, ali i samog Rikarda, koji je takođe čekao da se posao zaključi, te je trenirao slabijim intenzitetom i preskakao kontrolne utakmice.

Ipak, bez obzira na kritično finansijsko stanje, u Humskoj su rešili da rizikuju i idu do kraja, ne popuštajući ni posle posle transfera Svetozara Markovića u Olimpijakos, koji im doneo nekakav novac i omogućio bolji pregovarački položaj.

Rikardo Gomes, Đorđević Stefan Rikardo Gomeš u dresu Partizana; Foto: Nikola Tomić

Na kraju se sve ipak dobro završilo, dva kluba su pronašla kompromis i našla se na odgovarajućoj ceni za obe strane, pa će Rikardo napustiti Partizan posle godinu dana, u kojima je postao najefikasniji strani napadač u istoriji kluba sa 26 postignutih golova.

A, u Partizanu zadovoljno trljaju ruke, jer je fudbaler prošloga leta došao bez obeštećenja, a sada će na njemu zaraditi nekoliko miliona evra, odahnuti i s mirom nastaviti posalovanje u prelaznom roku.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nk

    24. jul 2019 | 23:50

    A ostatak od milion i 400000e ce podeliti Vucela i Vazura.Bravo!!!

  • Kursumlija

    24. jul 2019 | 23:50

    Ohoho al Vazura trlja ruke😂😂😂Jedna menj jedna tebi😂😂😂😂

  • Messi

    24. jul 2019 | 23:55

    Najboljeg ste prodali . Ali dobro , ovi sto su ostali vecina ih je platila da bi igrala, standardna praksa u nasem fudbalu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA