≫ 

BOMBE: Arsenal dovodi tri top igrača! Stižu dve mlade svetske zvezde i najtrofejniji fudbaler sveta

Otkrovljenje Kopa Amerika iz redova Brazila, jedan od najboljih mladih Španaca sa U21 prvenstva Evrope i prekaljeni desni bek na pragu Emirata

  • 0
Dani Ceballos, Dani Sebaljos, Everton, Dani Alves Foto-montaža: Profimedia/SIPA USA, Tanjug/AP

Mirovao je Arsenal na transfer pijaci sve do sad. Najavili su da neće biti velikih transfera jer im je budžet samo oko 50 miliona evra, ali onda je stigla ne jedna, nego tri bombe.

Dani Sebaljos, najtraženiji mladi igrač Evrope, rekao je da želi smao u Arsenal. Za jednog od najboljih igrača Brazila sa Kopa Amerika, i jedinog iz domovine, Evertona, Tobdžije su poslale zvaničnu ponudu koja je prihvaćena, dok je veteran Dani Alveš spreman na drastično manju platu kako bi prešao na Emirate.

Da li će se navijači Arsenala napokon radovati? Već dugo prelazni rok je za pristalice Tobdžija tuažn period godine jer je njihov klub u glavnom pasivan. Sada se spramaju da u kratkom vremenskom roku dovedu tri top igrča.

DANI SEBALJOS

Od kada je 2017. prešao iz Betisa u Real Madrid, nije dobio pravu šansu kod Zinedina Zidana. Igrao je tek nešto u periodu kada francuski stručnjak nije sedeo na klupi, ali po njegovom povratku ponovo se preselio na klupu.

Dani Ceballos, Dani Sebaljos Foto: Profimedia/SIPA USA

Brojni klubovi su se ovog leta raspitivali za talentovanog Španca nakon odličnih igara na prvenstvu Evrope za mlade. Mlan, Totenhem, Betis i Arsenal su samo neki od njih. Pregovarao je Sebaljos sa svima njima, ali mu se najviše svidela Arsenalova priča i uloga koju mu je obećao Unaj Emeri.

Dani Ceballos, Dani Sebaljos Foto: Guliver/Octavio Passos/Getty Images

Kako Tobdžije imajo ograničen budžet igrač će doći na pozajmicu. Ostaje samo da se vidi da li će Real isterati sa obaveznom kupovinom na kraju sezone ili će ipak ugovor biti potpisan bez te klauzule.

EVERTON

Sa druge strane, Brazilac Everton je pravo otkrovenje tek završeog Kopa Amerika na kome je, kao jedini igrač iz domaćeg prvenstva u početnoj postavi, ostavio odličan utisak na putu do trofeja. Brojni klubovi su već pokušavali da ga dovedu u svoje redove, ali zamršena situacija sa ugovorom je na kraju odbila Junajted, Bajern, Dortmund, Napoli i Atletiko, ali ne i Arsenal.

Brazil, Everton Foto: Tanjug/AP

Problem leži u tome što Gremio ima samo 50% prava na igrača. Čak 30% ima biznismen Žimar Velozu, a po 10% matični klub Fortalez i investitor Selso Rigo. Dobro obavešteni brazilski portali Foks Sport i UOL Esporte javljaju da će Everton uskoro postati novi fudbaler Arsenala i to za 50 miliona evra.

Iako su do sada odbijali ponude od 40 miliona, sada su izgleda prihvatili da odmah dobiju 28 plus još 12 kroz bonuse.

Everton, FK Gremio Foto: Guliver/

Povratak na stari, Vengerov, recept, igra sa mladim igračima, izgleda da se vraća na Emirate. Pored ova dva igrača spominju se dolasci i levog beka iz Seltika Kierana Tirneja i francuskog štopera Vilijama Saliba.

DANI ALVEŠ

Posle mladosti dolazi i iskustvo i to ono najtrofejnije. Po pisanjima mnogih evropskih portala, Dani Alveš je spreman da pređe na Emirate za znatno manji ugovor nego što je do sada imao. Britanski San je prvi objavio da iskusni Brazilac želi ponovo da sarađuje sa trenerom Emeriom.

Favorit za potpis najtrofejnijeg fudbalera svih vremena bio je Mančester Siti, zbog Gvardiole, ali njihova prva meta za desnog beka je Žoao Kanselo. Arsenal je ove sezone rešio da znatno smanji troškove pa su tako igrači sa najvećim primanjima na izlaznim vratima ili su već otišli.

Peter Čeh se penzionisao, Dani Velbek i Stefan Lihštajner su napustili klub po isteku ugovora, dok je Dani Ospina prodat Napoliju.

Fudbal Brazil Peru reprezentacija Foto: Tanjug/AP

Alveš je u PSŽ-u zarađivao milion evra mesečno, što je za Tobdžije ogromno.

Međutim Alveš je više puta isticao da ne može da završi karijeru a da ne odigra makar jednu sezonu u Premijer ligi.

- Ideja da mogu da završim karijeru bez odlazska u Premijer ligu nije moguća. Sigurno je ovo najneverovatnija liga na svetu. Prvo, zbog poštovanja prema igračima od navijača, a onda i zbog strasti na terenu. Ako budem mogu da igram, to bi bilo savršeno, ali ću ga sigurno igrati na ovaj ili onaj način - izjavio je nedavno Alveš.

Želja za engelskm fudbalom i ponovnim radom sa Emerijem navodi da bi brazilski fudbaler mogao da pristane i na znatno manja primanja kako bi naredne sezone nosio dres Tobdžija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA