≫ 

Siniša počeo životnu bitku u bolnici! Oglasio se doktor koji ga leči: Leukemija može da se pobedi!

Mikele Kavo će voditi brigu o našem proslavljenom fudbaleru tokom tretmana u bolnici

  • 7
Siniša Mihajlović Foto: MN Press

Slavni srpski fudbaler, a sada trener Bolonje, Siniša Mihajlović primljen je  bolnicu u Bolonji, gde je dobio veliku podršku navijača, a doktor koji se bavi njegovim lečenje, Mikele Kavo, jedan od vodećih strušnjaka Italije i direktor odeljenja za hematologiju Instituta "Santa Orsolo" u Bolonji, dao je i prvo mišljenje i prognozu.

Mihajlović je po objavljivanju vesti poručio da nema šta da čeka jer što se pre uhvati u koštac sa leukemijom, pre će da pobedi se opasnu bolest. Doktori fudbalskog kluba iz Bolonje potvrdili su da je srpski stručnjak u ozbiljnoj situaciji, ali da je potpuno izlečenje moguće.

Siniša će od početka morati da bude podvrgnut agresivnoj terapiji, koja podrazumeva hemoterapiju i radioterapiju. Tek posle nekoliko nedelja daće prve procene, ali doktori kažu da je u pitanju dugotrajno i komplikovano lečenje i da je neozbiljno davati bilo kakve komentare.

Siniša Mihajlović Siniša Mihajlović saopštava da ima leukemiju; Foto: Tanjug/AP

- Ne mogu se izlečiti sve vrste leukemije, ali neke, čak i akutne, mogu da budu pobeđene. Što je pre otkrijemo to smo u većoj prednosti. Čak i kod onih gde nije moguće potpuno izlečenje, današnji lekovi mogu značajno da produže životni vek. Svi koji boluju od leukemije moraju da budu svesni da živimo u periodu velikih naučnih dostignuća. Postoje veliki uspesi u terapiji mnogih bolesti raka koštane srži. Danas radimo stvari koje su pre samo deset godina bile nezamislive. Nikad nismo bili boljoj poziciji - rekao je Kavo za italijansku "Republiku", koji ističe da mora da sačuva diskreciju pacijenta, ali da ima razloga za nadu i da je vera u izlečenje najvažniji element u procesu lečenja.

- Moram da sačuvam apsolutnu diskreciju mog pacijenta. On je taj koji će odlučiti da li će, kada i koliko informacija podeliti sa javnošću. Mogu samo da ponovim ono što govorim svim pacijentima. Nada u izlečenje jedan je od najvažnijih elemenata procesa lečenja, a u današnje vreme zaista imamo razloga za nadu - istakao je Kavo.

Ugledni italijanski doktor objasnio je, takođe uopšteno, da je danas moguće odrediti personalizovanu terapiju.

- Postoje velike razlike u leukemijama, koje mogu biti hronične ili akutne. Ali danas postoji mogućnost odabira ciljanih lekova i personalizaci je terapije, uz pomoć tehnika molekularne biologije. Naš institut je centar za upotrebu genetski modifikovanih limfocita za prepoznavanje i ubijanje ćelija raka. To omogućava da se prevaziđu neki problemi koji su se pojavili kod hemoterapije, posebno razvoj nekih otpornosti na lekove - naglasio je Kavo.

VIDEO: Cela Marakana se naježila zbog parole Delija za Mihu, a onda je zagrmela pesma

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ns

    17. jul 2019 | 14:22

    Pobedi Siniša!

  • Milica

    17. jul 2019 | 14:13

    Sinisi zelim da pobedi bolest. Ali , oni imaju petoro dece. Da li su zamrzavali maticne celije iz pupcanika rodjenje dece. Ako jesu, trebalo bi, jer mi Srbi to vec odavno primenjujemo, mozda onda neko od dece je kompatabilan sa Sinisom i onda te zamrznute celije se mogu iskoristiti za njegovo izlecenje. Nadam se da ima i da hoce primeniti tu metodu.

  • toyi

    17. jul 2019 | 15:48

    SRETNO IZADJI IZ OVE IGRE KAO POBJEDNIK !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA