≫ 

Kako je puklo u svlačionici i zašto je Vujadin Savić morao da napusti Zvezdu?

Od kraja sezone je doskorašnji kapiten crveno-belih bio "na ledu" kod trenera Vladana Milojevića

  • 52
Vujadin Savić, Marko Marin, Filip Stojković, Milan Borjan, FK Crvena zvezda, svlačionica

Foto: MN press

Vujadin Savić je ovog leta završio priču sa Crvenom zvezdom, koju je napustio posle dve godine u kojima je prvo igrao Ligu Evrope, posle 10 godina čekanja da se zaigra grupna faza evropskog takmičenja, a zatim i Ligu šampiona.

Osvojio je i dve titule, ali je klub napustio verovatno sa gorkim ukusom u ustima.

Naime, njemu je još krajem prošle sezone indirektno stavljeno do znanja da više nije u planovima Vladana Milojevića, a čim je sezona završena javljeno je kako mu se traži klub.

Generalni direktor Zvezde, Zvezdan Terzić, je poručio da "Vujadinu neće praviti problem oko odlaska", a tako je i bilo prilikom njegovog transfera u APOEL, jer Zvezda nije dobila ni evro od obeštećenja, već je svog donedavnog kapitena pustila samo uz eventualnu prodaju od narednog transfera.

Mitar Mrkela o odlasku Vujadina Savića

Jasno je da je Zvezda samo želela da Vujadin što pre napusti tim. Najslikovitije mu je to objašnjeno kada mu je na početku priprema skinuta traka i dodeljena Marku Marinu.

Glavni razlog svega jesu narušeni odnosi u svlačionici, a da nešto nije bilo u redu, moglo se videti pred prvenstveni večiti derbi krajem sezone, kada je naprasno Vujadin Savić izostavljen iz prve postave, iako je pre toga bio nezamenjiv u prvoj postavi.

Vujadin Savic, vodja Delija

Vujadin Savić kao vođa Delija; Foto: Telegraf

Pred kraj sezone je atmosfera među igračima Zvezde bila prilično naelektrisana, bilo je i tenzije u svlačionici. Vladanu Milojeviću i većini igrača počelo je da smeta isticanje takozvanih "Gardista", koji su često izlazili, po društvenim mrežama objavljivali snimke i fotografije iz noćnog provoda. Napravili su svojevrstan klan, koji je počeo da smeta mnogima, a pre svega treneru.

Kulminacija svega bilo je snimanje pesme Gardista pred finale Kupa.

Jednostavno, mnogo toga se promenilo u odnosu na sezonu pre, gde je bilo i više igrača koji su bili u ekipi "Gardista", poput Nemanje Radonjića i Luke Adžića. Sada je bilo više igrača kojima ta priča nije bila toliko zanimljiva, zapravo, oni su bili većina i "Gardisti" su postali naporni za ostatak tima.

Sve to, uključujući i nakupljeno nezadovoljstvo većine svlačionice, značilo je da je taj klan Zvezdine svlačionice mora da bude razbijen za narednu sezonu, a da pre svih klub treba da napusti Vujadin Savić kao glavni predstavnik grupe, jer i kao kapiten nije bio glas razuma u svlačionici i kao neko ko je neutralan ukoliko dođe do razmirica.

Navijači Zvezde ipak su iskazali posebno poštovanje prema Vujadinu Saviću transparentom na utakmici sa Suduvom.

- Takva zvezdaška porodica ne rađa se često, u Crvenoj zvezdi za Saviće uvek je rezervisano mesto - istakao je Sever na meču protiv Suduve.

FK Crvena zvezda - FK Suduva

Foto: Marko Jovanović

Ipak, Vujadin Savić će sasvim sigurno drugi mandat u Zvezdi pamtiti po mnogo dobrih stvari, pre svega po dve šampionske titule, Ligi Evrope i Ligi šampiona u dve uzastopne sezone, kao i po tome što je konačno zatresao mrežu u crveno-belom dresu.

Sigurno da mu ostaje žal za onom prečkom protiv Arsenala u Ligi Evrope, jer je, posle Duleta Savića i njegov sin mogao da izazove muk u Londonu.

VIDEO: Takva zvezdaška porodica ne rađa se često... Delije "Giški" uputile moćnu poruku

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Www

    18. jul 2019 | 16:01

    Oterati i Stojkovica i ono drvo Gobeljica...

  • nik

    18. jul 2019 | 16:51

    Savic i gardisti su uneli nemir u ekipi. Sve je pocelo zbog marina kad je doslo do incidenta u svlacionici izmedju borjana koji opalio samar marinu jer su suprotstavljao tome da za proslavu titule zakupe oklopno vozilo i glupiraju se po beogradu, sto je bila ideja gardista!Vreme je da umisljeni igraci odu iz svetinje! Causic otisao, savic otisao, ostali jos gobeljic i stojkovic! Napolje iz ZVEZDE!!!

  • spacejam

    18. jul 2019 | 15:37

    Sve je to lepo,nisu oni neki top igraci al za nasu ligu su sasvim korektni.Al sto se tice tog isticanja i tih klanova to im nije trebalo,smucilo se i nama a kamoli saigracima i treneru,postali su itekako naporni.Cuti,igraj,budi kapiten i vodja al bez potrebnog isticanja..Niko nije i nikada nece biti ispred Zvezde,igrac,trener,sp.direktor..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA