Srba sve više u hrvatskom fudbalu, pao još jedan potpis!

Igrači sa ovih prostora treći su po brojnosti od stranaca u HNL šampionatu

  • 1
MILOS RADIVOJEVIC Foto: MN Press

Miloš Radivojević je još jedan Srbin u hrvatskom fudbalu, koji polako ali sigurno postaje privlačna destinacija za nastavak karijere igrača sa naših prostora.

Upravo je transfer 29-godišnjeg Beograđanina u klub iz Koprivnice bio povod da hrvatski mediji podsete na sve učestaliji trend dolazaka igrača iz Srbije u HNL.

- Srpska kolonija treća je najbrojnija u HNL-u. Sedam srpskih fudbalera igra u hrvatskoj ligi. U HNL-u je najbrojnija bosanskohercegovačka kolonija, njih je čak devet, ali četveoo ima hrvatske pasoše, pa ih ne možemo računati kao strance. Albanci su drugi po brojnosti. Osam albanskih fudbalera igra u HNL-u - piše u tekstu na portalu 24sata.hr posvećenom strancima u tamošnjem fudbalu.

Radivojević je pre Slavena igrao za Sinđelić, Borču, Inđiju, Voždovac, Radnički Niš, Rad, Kirjat Šmonu i Ziru.

- Srećan sam što sam došao u Koprivnicu. Nadam se da je ispred nas uspešna sezona, a ispred mene moja najbolja u životu! - rekao je Radivojević po potisivanju ugovora.

Ono što je zanimljivo, u predstojećoj "Linglong" Superligi nećemo videti nijednog hrvatskog fudbalera, ali je zato srpskih već sedmorica u hrvatskom fudbalu.

Lokomotiva iz Sesveta je angažovala mladog srpskog reprezentativca Dušana Jokovića, Milan Savić je pojačao redove Intera iz Zaprešića i tamo se pridružio zemljacima Ivanu Tatomiroviću i Andriji Kaluđeroviću.

Miloš Vidović je posle pet godina napustio Salven Belupo, ali je klub iz Koprivnice ovog leta angažovao još dva Srbina - pored pomenutog Miloša Radivojevića, stigao je i Partizanov učenik Miloš Glavčić.

Od starosedelaca u hrvatskim klubovima još su Komnen Andrić (Dinamo Zagreb) i Nemanja Ljubisavljević (Gorica).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA