≫ 

Siniša počeo sa hemoterapijama, otkriven je tip leukemije od koje boluje

Krenula je agresivna borba protiv opake bolesti

  • 8
MILORAD BELODEDIC, SINISA MIHAJLOVIC Foto: MN Press

Trener Bolonje Siniša Mihajlović u četvrtak je počeo sa hemoterapijom pošto mu je pre nekoliko dana dijagnostifikovana leukemija.

Srpski trener se od ponedeljka nalazi u bolnici u Bolonji "Sant’Orsola", na institutu "Seragnoli", a italijanski mediji u četvrtak su, nakon detaljnih pregleda i vesti iz bolnice, objavili da se radi o tipu akutne mijeloidne leukemije.

To je retka mijeloproliferativa bolest koja je posledica produkcije abnormalnih (kanceroznih) ćelija mijeloidne loze. Bolest ima hroničan tok u odnosu na akutne leukemije, što znači da ima sporiju progresiju, i većinom se javlja kod starijih ljudi, mada se može javiti kod osoba svih uzrasta. U većoj meri zahvata muškarce.

Siniša će od početka morati da bude podvrgnut agresivnoj terapiji koja podrazumeva hemoterapiju i radioterapiju. Tek posle nekoliko nedelja daće se prve procene, ali doktori kažu da je u pitanju dugotrajno i komplikovano lečenje i da je neozbiljno davati bilo kakve komentare.

- Ne mogu se izlečiti sve vrste leukemije, ali neke, čak i akutne, mogu da budu pobeđene. Što je pre otkrijemo to smo u većoj prednosti. Čak i kod onih gde nije moguće potpuno izlečenje, današnji lekovi mogu značajno da produže životni vek. Svi koji boluju od leukemije moraju da budu svesni da živimo u periodu velikih naučnih dostignuća. Postoje veliki uspesi u terapiji mnogih bolesti raka koštane srži. Danas radimo stvari koje su pre samo deset godina bile nezamislive. Nikad nismo bili boljoj poziciji - rekao je u sredu dotktor Mikele Kavo, koji će brinuti o Mihajloviću.

Uprkos novonastaloj situaciji i borbi za život, Siniša je u svakodnevnom kontaktu sa saradnicima iz stručnog štaba koji će voditi tim dok srpski trener bude na terapijama.

Od trenutka kada je saopštio da boluje od leukemije, Mihajlović je dobio ogroman broj poruka podrške od kolega, bivših saigrača, navijača širom Italije i Evrope.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srecko

    18. jul 2019 | 21:57

    Bio si covek na terenu,a jos vise van njega...davao si i pomagao onima kojima je trebala pomoc,tebi ne treba ta vrsta nase pomoci,ali svakako ti zelim (o) srecu pre svega i da ti Bog vrati dobrotu sada kada ti je preko potrebna...ziv bio gospodine Sinisa i idemo do pobede 💪💪💪

  • Stevan

    18. jul 2019 | 21:47

    Veruj u BOGA i bices Zdrav

  • DARKO 100%

    18. jul 2019 | 21:30

    Nema raja bez rodnoga kraja!bezi Miha u nase planine ,toliko lekovitosti mozes naci na njima i ojacati imunitet,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA