≫ 

Bruka Hajduka nasred Poljuda: Splićani primili tri gola od Maltežana, ispali iz Evrope u 96. minutu!

Neverovatan meč u Splitu, junak je senzacionalni Hamed Kone

  • 11

Foto: printscreen

Delovalo je, posle 2:0 u prvoj utakmici sa malteškom Gzirom u gostima, da će igrači splitskog Hajduka rutinirano završiti posao na "Poljudu" pred svojim navijačima, ali umesto mirne utakmice Dalmatinci su svedočili jednom od najbolnijih poraza i eliminaciji iz Evrope u najranijoj fazi. 

Maltežani su slavili u Splitu 3:1 u revanšu 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, i to posle preokreta i golom u 96. minutu u režiji napadača iz Obale Slonovače Hameda Konea.

Kone je možda odigrao i utakmicu karijere, postigao je dva neverovatno efektna gola, prvi za 2:1 "makazicama", a onda i onaj u smiraj utakmice, sa 20 metara, kada je pogodio dalji gornji ugao, za delirijum Maltežana i nevericu igrača i navijača hrvatskog tima.

 

Bio je ovo veliki podvig Maltežana, svi su ih otpisali posle 0:2 iz prve utakmice i gola Hajduka već u 7. mintuu revanša, a onda je usledio povratak kakav će se dugo pamtiti.

Pogledajte gol odluke Hameda Konea u 96. minutu za prolaz Gzire i eliminaciju Hajduka.

Tako je završena drama na Poljudu, koju teško da je iko mogao da nasluti posle desetak minuta utakmice.

Naime, Splićani su poveli u 7. minutu golom Jradija i baš niko na Poljudu u tom trenutku nije pomislio da bi se moglo dogoditi nezamislivo po Dalmatince. No, nonšalantna i opuštena igra skupo je koštala Hajduk, a prva kazna stigla je u vidu izjednačujućeg gola u 57. minutu, da bi samo 12 minuta kasnije Kone spektakularnim "makazicama" senzacionalno doveo Maltežane u vodstvo 2:1.

Drama je bila navrhuncu sa istekom devedesetog minuta, a igralo se dodatnih šest.

Hajduku je za prolaz trebalo "samo" da sačuva mrežu, ali je u šestom minutu nadoknade neverovatni Kone još jednim efektnim udarcem sa 20 metara pogodio rašlje za konačnih 1:3 i ispadanje Hajduka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA