≫ 

Sprema se privatizacija u srpskom fudbalu: Doneta je odluka za pokretanje procesa!

Ko ne želi, neće biti u obavezi da se privatizuje

  • 12

Utakmicom između Voždovca i TSC-a (20.00 časova) zvanično kreće Super liga Srbije, ali istovremeno i novo otvaranje priče o privatizaciji u srpskom fudbalu!

Ovoga puta priča je mnogo ozbiljnija nego inače, a o tome svedoče i reči generalnog sekretara Zajednice Super lige Darka Ramovša.

- Doneta je odluka da se inicira pokretanje procesa privatizacije klubova. Želja je da se zakon o sportu prilagodi na način da privatizacija ne bude obavezna, već da to učine oni koji to žele, a oni koji neće ne moraju - rekao je Ramovš za Večernje novosti i napomenuo da svi svi klubovi SL i PL rekli da nemaju ništa protiv.

Takođe, napomenuo je da je Savez već obavešten.

- U ime klubova podnećemo inicijativu, a FSS kao krovna organizacija, proslediće materijal Ministarstvu. Privatizacijom bismo se za još jedan korak približi potpuno profesionalnoj ligi. Stvorio bi se prostor za ulaganje privatnog kapitala, a on bi doneo korist u skorijoj budućnosti. Vremena se menjaju, koncept finansiranja samo od prodaje igrača odumire, klubovi bi morali da žive od rezultata, a da zarada iz prelaznog roka bude samo bonus. Zato je potrebna privatizacija - rekao je Ramovš i dodao:

Loznica

Darko Ramovš, gensek Zajednice Foto: Tanjug/ Rade Prelić

- Svi klubovi elite imaće ove sezone profesionalne igrače, a značajni pomaci napravljeni su u Prvoj ligi Srbije, koja je bila bukvalno amaterska. U ovoj sezoni moraju da imaju 50 odsto profesionalaca u kadru, a sledeće 100 odsto. Posle dugo vremena, PL ima korist i od TV prava. U saradnji sa Arenom i "Telekomom Srbije" pokušaćemo na svim stadionima da iniciramo uvođenje optičkog interneta kako bismo stvorili prostor za produkciju svih utakmica obe profi lige, kako u direktnim prenosima, tako i putem striminga. To je značajno zbog marketinške vrednosti liga, regularnosti i potencijalnog uvođenja VAR sistema.

Podsetimo, ukoliko niste pročitali, Telegraf vam donosi kratak vodič za novu sezonu u Super ligi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maxmax

    19. jul 2019 | 10:18

    Nema od toga ništa, da bi neko uložio svoj novac mora biti zdrava sredina, što svakako naša liga nije. Ovo je klasičan spin, da bi sutra rekli eto niko nije hteo da se privatizuje, a mi vam nudimo. Kao bi se inače krale i prale pare, uz to još niko te ništa ne pita, papir trpi sve.

  • 937

    19. jul 2019 | 11:25

    Daj Boze ali nema nista od toga...

  • Qwer

    19. jul 2019 | 14:05

    Ma nema hoće-neće, zakon bi trebalo da bude obavezujuć. Znao bi se titular svojine, a bez titulara nema ni prifesionalizma. Klub je onda svačiji (kad je uspešan i kad se drpa) i ničiji (kad je neuspešan i kad nema para).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA