OTKRIVAMO! Ovo je kombinacija Zvezde i Arapa za povratak Degeneka na Marakanu

Kako saznaje naš portal, crveno-beli uveliko su u pregovorima sa Al Hilalom oko finansijske konstrukcije za pozajmicu štopera

  • 7
Miloš Degenek Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Crvena zvezda želi da vrati Miloša Degeneka u svoje redove, a nije tajna da ni momak rođen u Kninu želi ponovo da zaigra na Marakani.

Jasno je da Zvezda ne može da parira Al Hilalu kada je plata u pitanju, a upravo je i novac glavna kočnica za transfer štopera.

Ali, crveno-beli imaju računicu kako da dovedu pouzdanog štopera. U pitanju je kombinacija sa Al Hilalom, po kojoj bi Degenek bio na pozajmici u Zvezdi, a klub iz Saudijske Arabije, gde je Degenek prekobrojan kod novog trenera, plaćao bi deo njegove plate.

Pošto Degenek ima velika primanja, Arapi žele da se oslobode bar jednog dela. Degenek u klubu iz Rijada ima platu od oko 1.500.000 evra, a maksimum koji Zvezda može da mu isplati je oko 400.000 evra, pa su u toku pregovori sa Zvezdom - Al Hilalom i Degenekom, kako bi se našla računica da se fudbaler vrati na Marakanu.

Miloš Degenek Miloš Degenek u Al Hilalu ima platu od 1.5 miliona evra; Foto: Marko Jovanović

Verovatno će i Degenek morati da se odrekne jednog dela novca, a u zavisnosti od toga koliki iznos Arapi žele da otpiše, zavisiće i da li će se posao realizovati. Kako saznajemo, Degenek je spreman da se odrekne najviše 200.000 evra na godišnjem nivou, dok Arapi žele da se taj iznos udvostruči, kako na Degeneka ne bi trošili više od milion evra dok je na pozajmici u Zvezdi.

Za sada, se procenjuje da su šanse oko 60 odsto da se transfer realizuje, ali ostaje da se reši glavni kamen spoticanja u pregovorima, kako bi se reprezentativac Australije vratio u Zvezdu.

Degenek je trenutno sa klubom na pripremama u Austriji, a zanimljivo je da je bio na stadionu Salcburga, gde je upravo on prošle godine bio jedan od glavnih progatonista preokreta vrednog Lige šampiona.

MIloš Degenek Miloš Degenek i na pripremama svog kluba misli samo na Zvezdu; Foto: Instagram.com/milosdegenek
MIloš Degenek Uspomene na 2:2 protiv Salcburga, kojem je i on kumovao; Foto: Instagram.com/milosdegenek

VIDEO: Cela Marakana se naježila zbog parole Delija za Mihu, a onda je zagrmela pesma

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baster

    19. jul 2019 | 13:49

    Pa i nikoga da ne dovedemo,a da se otarasimo Gobeljića i Stojkovića,bolje bi funkcionisali.. A Jovičića,Babića,Milunovića ostaviti da igraju našu ligu..I naravno,umesto Ivanića vratiti Ebisilija.

  • Bane

    19. jul 2019 | 12:56

    Ja mislim da ce arapi zvezdi uplatiti cak i milionce po Terzinom....xaxaxa

  • Qwer

    19. jul 2019 | 12:43

    Ma manite se Degeneka, kad je Zvezda igrala u Evropi, bio je uz Savića najveća rupa u odbrani. Taman ste ga se rešili, vi hoćete opet sebi bedu na glavu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA