≫ 

Najstariji ženski fudbalski klub u Srbiji organizuje međunarodni turnir povodom 50 godina postojanja

ŽFK Sloga će od 25. do 28. jula organizovati međunarodni turnir povodom pola veka postojanja

  • 1
ŽFK Sloga Foto: Dušan Vuković

Ženski fudbalski klub Sloga iz Zemuna, sa tradicijom dugom 50. godina, prvi je registrovan ženski fudbalski klub na teritoriji Republike Srbije, a povodom velikog jubileja i proslave pola veka postojanja, ovaj klub organizuje međunarodni turnir od 25. jula do 28. jula.

Turnir će biit održan na terenima FK Zemun, a pored ŽFK Sloga, učestvovaće i ŽFK Crvena zvezda, ŽFK Zemun, prvak Bosne i Hercegovine ŽFK Sarajevo, prvak Crne Gore ŽFK Breznica i prvak Slovenije ŽNK Olimpija.

U svojoj bogatoj istoriji ŽFK SLoga je 5 puta bio osvajač prvenstva Jugoslavije, i 5 puta pobednik Kupa Jugoslavije, kao i finalista prvenstva Evrope u Francuskoj 1976. godine. Danas se klub takmiči u Superligi Srbije, najvišem rangu fudbalskih takmičenja za žene u Srbiji.

Na samom početku, od osnivanja 1969. godine do 1972. godine klub se takmičio pod imenom ŽFK Zmaj, a 1972. godine, menja ime u ŽFK Sloga, koje koristi do danas.

Ovaj klub je rasadnik talenata reprezentativnog kalibra, jer igračice ovog kluba nastupaju u seniorskoj selekciji Srbije, kao i u reprezentacijama do 19 i 17 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA