≫ 

Direktor Arene otkrio koji je glavni kriterijum za prenos određenog meča!

Arena sport i srpski fudbal u tandemu i u narednoj sezoni

  • 4
Nebojša Žugić Foto: Arena sport

Skoro pa pune dve decenije iz godine u godinu nadamo se poboljšanju kvaliteta naše Super lige, boljem suđenju i kvalitetnijim terenima, a može li sezona 2019/20 konačno da bude „lokomotiva“ srpskog fudbala i povede ga u neka bolja vremena pokazaće se vrlo brzo. Razloga za optimizam ima, utisak je više nego u nekim ranijim sezonama.

Utakmicom između Voždovca i debitanta u Super ligi Srbije ekipe TSC u petak počinje/počela nova sezona srpskog fudbala, sa novim sponzorom lige. Srpski fudbal posle nekoliko godina bez naslovnog sponzora, konačno je dobio nove „gume“ odnosno kinesku kompaniju Ling Long koja je na osnovu sponzorskog ugovora sa nacionalnom kućom fudbala izdvojila značajna sredstva kako bi svoje ime i logo vezala za najpopularniji sport u Srbiji.

MIRKO IVANIC Detalj sa derbija iz prošle sezone; Foto: MN Press

Večina klubova uz pomoć FSS-a tokom pauze dobila je nove terene, kao jedan od glavnih preduslova za povećanje kvaliteta same igre i razvoja igrača. Promenjen je i sistem takmičenja, nema više podele bodova, s tim da ostaje trokružni sistem odnosno razigravanje kroz play off i play out.

Ono što se neće menjati jeste saradnja srpskog fudbala i televizije Arena sport. Regionalna sportska televizija navikla je svoje gledaoce na visoke standarde kada je produkcija u pitanju. I u novoj sezoni, najzanimljiviji susreti Superlige biće prenošeni na kanalima Arene, uz standardne studijske formate emisija Najava i Pregled kola.

Zvezda Vojvodina Puno zanimljivih prenosa planirano je i za novu sezonu; Printskrin: Arena sport

Komentatori i reporteri Arene uredno će obaveštavati gledaoce o najnovijim dešavanjima u srpskom fudbalu, analizirati utakmice i suđenje, komentarisati najzanimljivije detalje mečeva i vršiti stručne analize uz eminentne goste i stručnjake.

- Sa velikim nestrpljenjem očekujemo početak nove sezone Superlige Srbije. Arena sport je sebe uvek doživljavala kao strateškog partnera domaćeg fudbala, i verujemo da će tako biti i ubuduće. Poželeo bih svim timovima mnogo uspeha na terenu, Fudbalskom savezu Srbije, kao i Zajednici klubova da istraju u borbi za povećanje kvaliteta igre i razvoja igrača i naravno svim navijačima da uživaju u interesantnim susretima i dobrom fudbalu.

- Verujem da će svi pokazati visok nivo fer pleja jer je to osnova savremenog fudbala, uzajamno poštovanje svih učesnika sportskih priredbi. Nadam se da će u narednoj sezoni i u našem prvenstvu biti na visokom nivou. Pratio sam prelazni rok i verujem da nas očekuje uzbudljiva trka kako za naslov šampiona, tako i za izlazak u Evropu – istakao je generalni direktor Arena sport TV, Nebojša Žugić.

Nebojša Žugić Nebojša Žugić, direktor Arene sport; Foto: Arena sport

U nastupajućoj sezoni po najavi čelnika Arene očekuje nas poboljšanje u smislu produkcije prenosa sa srpskih terena.

- Trudićemo se da dostignemo najviše evropske standarde kada je produkcija u pitanju. Televizija Arena sport bi volela da su stadioni u Srbiji puni, da ima mnogo više publike, jer bismo u toj situaciji sve prenose koje emitujemo radili sa daleko većim brojem tehnike i ljudstva.

- Jednostavno, posećenost na srpskim stadiona je parametar koji moramo da uzmemo u obzir kada se odlučujemo sa kog stadiona ćemo emitovati signal našim gledaocima. Uveren sam takođe a to će i naši korisnici siguran sam zapaziti, da će prenosi na stadionima gde su postavljeni novi tereni dodatno dobiti na kvalitetu.

Zvezda Vojvodina Najzanimljiviji prenosi Super lige biće na raspolaganju navijačima u Srbiji; Printskrin: Arena sport

Za kraj, Nebojša Žugić pozvao je sve klubove i predstavnike fudbalskih organizacija da zajedno rade u interesu srpskog fudbala.

- Vlada Srbije je najavila izgradnju novih, kao i izgradnju nacionalnog stadiona. Mislim da je to velika stvar za nas i naš fudbal. Ovom prilikom pozivam sve poklonike najvažnije sporedne stvari na svetu, da zajedničkim snagama radimo na poboljšanju i prosperitetu fudbala u Srbiji. Takođe, smatram da kod nas ima mnogo talentovanih igrača i da bez obzira na pojedine kritike, fudbal kao i sport uopšte zaslužuju punu podršku našeg društva – ključna je poruka direktora Arene sport, Nebojše Žugića.

Televizija Arena sport u prvom kolu Ling long Superlige prenosiće dva duela. U subotu sa stadiona Rajko Mitić gde se sastaju šampion Crvena zvezda i povratnik u elitni rang, ekipa Javora. Meč počinje u 20h. U nedelju od 17 časova na programu je meč još jednog povratnika u elitu, tima Inđije koji dočekuje osvajača Kupa, Partizan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk1

    19. jul 2019 | 13:59

    Kakva je to televizija kada se mora posebno placati da gleda? Verujem da koriste sve repetitore koje je jos Tito napravio. E,od mene nece dobiti ni prebijeni dinar.

  • milan

    19. jul 2019 | 16:14

    Retko antipatican lik

  • HD

    19. jul 2019 | 20:47

    Kada će prenosi naše lige biti u HD rezoluciji ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA