Samo su Ronaldo, Mesi i Nejmar ispred: Liverpul Salaha čini ubedljivo najplaćenijim u Premijer ligi

Od Čelsijevog viška do Liverpulovog dijamanta, zanimljiv je bio Egipćaninov put poslednjih godina

  • 1
Fudbaleri Liverpula osvojili su trofej Lige šampiona, pošto su u finalu u Madridu pobedili Totenhem sa 2:0 (1:0). Foto: Tanjug/AP

Verovatno najbolji igrač Premijer lige Mohamed Salah već dve godine unazad dobiće čak 22,4 miliona funti, odnosno 25 miliona evra godišnje.

On bi time nedeljno zarađivao čak 430 hiljada funti nedeljno i prevazišao plate Aleksisa Sančeza i Kevina de Brujnea kojima su Mančester junajted i Mančester Siti do sada isporučivali nedeljno pravo bogatstvo veće od 300.000 evra.

Na taj način Liverpul možda želi da se zahvali Salahu i za dva finala Lige šampiona u prethodne dve godine i jednu titulu kontinentalnog prvaka. Egipćanin je od dolaska iz Rome 2017. godine postigao 54 gola na 74 premijerligaške utakmice.

Salah sada ima ugovor do 2023. koji važi od prošlog leta, ali Redsi to pod još boljim uslovima sada žele da obezbede na još godinu dana. U ligama petice bi se nakon toga na prstima jedne ruke mogli pobrojati plaćeniji igrači - Ronaldo, Mesi i Nejmar.

VIDEO - Da li se Mo Salah bavi politikom i ko mu je ukrao i preprodao dres

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA