≫ 

Zvezda krenula uz vatromet i evrogol: Šampion dominirao, Javor prvi "stradao" na Marakani (VIDEO)

Rutina Beograđana na startu sezone

FK Crvena zvezda, vatromet Foto: MNPress, Arena Sport

Fudbaleri Zvezde pobedom su započeli ofanzivu na treću uzastopnu titulu, na superligaškoj premijeri crveno-beli su nadigrali Javor i upisali prva tri ovosezonska boda, zahvaljujući laganih 2:0 u režiji strelaca Jovičića i Bena.

Oba gola viđena su u prvom poluvremenu, kao i crveni karton za Bobana Đerića koji je sankcionisan drugim žutim za start nad Benom, pa su gosti od 45. minuta primili dvostruki udarac od kog se nisu oporavili: i gol i igrača manje.

Pitanje pobednika dalje se nije postavljalo nijednog trenutka.

Meč je pratilo 6.500 navijača, nije to bila poseta koju su očekivali na Marakani, ali su se navijači sa severne tribine potrudili da nadomeste brojnost spektakularnim vatrometom početkom drugog dela meča. Prštalo je sve od pirotehnike Delija, ali nije bilo iste vatre na terenu u nastavku, Ivanjičani su uspeli da se odbrane od konstantnih naleta rivala, i uz dozu sreće u nekoliko situacija.

VIDEO: Piro šou Delija na početku drugog poluvremena

RED STAR Foto: MN Press

Žender je bio malo iznenađenje u postavi Zvezde, debitant iz Brazila je pokazao solidno umeće na poziciji levog beka, međutim nije imao sreću da završi meč u čemu ga je omela povreda. Aplauzi "Rajka" za Južnoamerikanca su bili dobar pokazatelj da je odradio "pristojan" posao danas.

Milojević je, dakle, izostavio Rodića za ovaj put, nije bilo Jovančića i Boaćija, te uzdrmanog Gobeljića, umesto koga je desnom stranom špartao bivši zamenik kapitena Filip Stojković.

Otresito je Zvezda krenula od starta, imala dve velike prilike u prvih pet minuta (Milunović glavom na korner Marina, Pavkov na šut/dodavanje Marina), i te dve situacije bile su slika i prilika duela Davida i Golijata. Istina, imali su i gosti svoje šanse, najbolju nije iskoristio Petković u 13. minutu, kada je Borjan paradom ukrotio opasnost.

Od tog momenta, pa sve do kraja, meč je bio "jednosmerna ulica".

Zvezda je terensku inicijativu materijalizovala preko Jovičića, bio je to, bez sumnje, najefktniji gol borbenog veznog igrača od kada nosi crveno-belu opremu. Uhvatio je pas Marina "iz prve" tek što je kročio u kazneni prostor, zario je loptu pod prečku golmana Ivanjičana...

VIDEO: Efektan gol Jovičića, prvi superligaški za Zvezdu u novoj sezoni

RED STAR Jovičić postiže efektan gol za zvezdu, prvi superligaški za klub u novoj sezoni Foto: MN Press

Nastavili su Beograđani da navaljuju na gol Bondžulićevog tima, Javor je ušao u "mod" totalne defanzive i onda surovo kažnjen u smiraj poluvremena. Saradnja Pavkov - Ben bila je fatalna po goste. Prvi je savršeno poslao loptu "u for" saigraču, ovaj za korak bežao direktnom čuvaru Đeriću čiji je start poslao Javor u provaliju: skrivio je penal, a sebi upisao drugi žuti karton.

Ben je bio siguran egzekutor sa "kreča", pročitao ga je doduše Jevrić, ne dovoljno hitro da odbrani udarac.

VIDEO: Ben iznudio penal, Ben pogodio sa 11 metara

RED STAR Đerić ruši Bena u gol-šansi Foto: MN Press

Nastavak meča, očekivano, doneo je Zvezdinu rutinu, istina ne i gol kojim bi crveno-beli "ubili" utakmicu. Milojević je izvršio sve tri izmene, uveo je Vulića, Simića i Boaćija, međutim rezutat se nije menjao.

Igrači Javora gotovo da nisu omirisali vazduh na polovini rivala u drugom poluvremenu, mada im se mora odati priznanje za junačke defanzivne intervencije u nekoliko kritičnih situacija pred golom.

Pomenusmo, sem pobede fudbalera, i Delije su obojile ovu utakmicu, i to spektakularnim vatrometom koji je bio razlog da sudija na kratko prekine meč dok su vatrene lopte blještale u vreloj beogradskoj noći.

Crvena zvezda - Javor 2:0

(Jovičić 28, Ben 45.p)

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Stojković, Milunović, Babić, Žander (od 71. Simić) - Jovičić, Ivanić (od 63. Vulić) - Jevtović, Marin, Ben - Pavkov (od 71. Boaći).

Javor (4-2-3-1): Jevrić - Đerić, Kolaković, Amanović, Jevremović - Piščević (od 89. Maričić), Kuveljić - Dolmagić, Petković (od 77. Sević), Marković (od 46. Jovanović) - Mrkaić.

Linglong Superliga, 1. kolo

Petak

Voždovac - TSC 1:2

(Stojčev 70 - Tomanović 55, Silađi 75)

Subota

Spartak - Rad 2:1

(Obradović 66, Vidaković 80 - Trifunović 45)

U toku

Crvena zvezda - Javor 2:0

(Jovičić 28, Ben 45.p)

Vojvodina - Mačva 3:1

(Matić 50, 51, Gemović 90+3 - Stevanović 79)

Mladost - Radnik 1:1

(Pavlović 71 - Danoski 16)

Čukarički - Napredak 1:0

(Stojanović 42)

Nedelja

Inđija - Partizan 18

Radnički Niš - Proleter 20

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bonano88

    20. jul 2019 | 19:55

    Ako Bog da i bude sve kako treba,i ne namestate utakmice bicete 7mi!Stoko ciganska

  • Rakovica

    20. jul 2019 | 19:11

    Cujem penal?

  • GROBAR PODGORICA

    20. jul 2019 | 21:50

    E KUKU NAMA SA OVAKVIM SUDIJAMA I LAKRDIJAMA. I OVE GLDINE, ZVEZDICI ĆE SVIRATI, PENALE I TROPENALE, PADAVIČARI JEDNI. BRAVO ZA SUDIJSKU ORGANIZACIJU I FSS. DNO DNA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA