Olimpijakos milionskim iznosom ugasio finansijski požar u Partizanu: Novac stigao u poslednji čas!

Deo novca je odmah preusmeren na prvotimce, a deo će biti upotrebljen za redovne obaveze u Humskoj

  • 13

Lakše se diše u Partizanu ovoga prepodneva, jer je Olimpijakos konačno uplatio rate obeštećenja za Svetozara Markovića i omogućio klubu iz Humske da servisira obaveze i prema prvom timu i prema Radnoj zajednici. Grci su posle 15-tak dana od odlaska štopera osvajaču Kupa Srbije uplatili sumu 960.000 evra.

Tačnije Olimpijakos je Partizanu isplatio dve rate od transfera Markovića, prvu u visini od 500.000 evra i drugu od 460.000 evra, što je u ovom trenutku kao “hleb nasušni” za klub iz Humske.

Novac je odmah prosleđen na računa prvotimaca, koji za dva dana igraju izuzetno važnu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv velškog Konah Kija, a pokazali su i strpljenje i razumevanje u proteklom periodu, jer je uplata kasnila nekoliko dana.

Svetozar Marković Svetozar Marković u dresu Olimpijakosa; Foto: Privatna arhiva

Takođe, početkom sedmice, stigao je novac i od SPAL, koji još uvek isplaćuje zimski transfer Marka Jankovića. Italijanu su ovoga puta prosledili 100.000 evra, koji su upotrebljeni za isplatu dugovanja prema disciplinskim organima, kako bi se registovala pojačanja, kao i za namirivanje obaveza prema organizatorima priprema u Sloveniji.

Iako se tokom dana pojavila informacija o propasti transfera Rikarda Gomeša u Al Šaržu, to ipak ne odgovara istini, jer crno-beli već sedam dana intenzivno pregovaraju sa Arapima i realizacija posla je moguća u svakom trenutku, čime bi budžet bio “dopunjen” sa nekoliko miliona evra.

VIDEO: Navijači prekinuli meč Inđije i Partizana, Žandarmerija sprečila incidente

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gruja

    23. jul 2019 | 16:54

    A rukovodici puni kao brod...

  • !!!

    23. jul 2019 | 13:57

    Postovana redakcijo! Zamolio bih Vas da napisete jedan clanak u vezi sa stanjem oko Partizanovog stadiona! Mislim da bi dosta Grobara ovo podrzala, zato sto nam je Partizan u srcu i nije moguce da nema nekoliko hiljada evra odnosno da ne moze da se izdvoji solidna kolicina novca od transfera da bi se sredio onaj korov oko stadiona itd. izgleda jednostavno UZASNO, a moze to mnogo, mnogo lepse da izgleda! Hvala Vam! Pozz

  • miro

    23. jul 2019 | 13:38

    Dobili jadnici ni milion evra i spaseni .Ovamo pisu gluposti protiv Terzica i Mrkele bre oni su Carevi za VVV.Pa neda drzava pare kao nekad Franjevci sami zaradite ili katanac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA