≫ 

Milojević o povratku Degeneka, stanju Kanjasa i duelu sa Helsinkijem: Očekujem da igramo bolje!

Trener crveno-belih nada se boljem izdanju svog tima u odnosu na poslednju utakmicu

  • 3

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević održao je konferenciju za novinare pred meč protiv Helsinkija (sreda, 20.45, RTS). Crveno-beli igraju protiv šampiona Finske u 2. kolu kvalifikacija, a revanš je nedelju dana kasnije u Helsinkiju.

Milojević je istakao da se njegov tim spremio da pruži maksimum i očekuje da odigra bolje nego prethodni meč.

- Posle prve preskočene prepreke, očekuje nas novi susret sa veoma teškim protivnikom, šampionom svoje zemlje. Helsinki je dobra ekipa koja u poslednje vreme ima veoma značajnu ulogu u finskom šampionatu. U takmičarskom su ritmu, dok se mi tek zahuktavamo i voleo bih da nastavimo da napredujemo iz utakmice u utakmicu. Njihova igra i filozofija zasnivaju se na disciplini i timskom duhu, i smatram da im je snaga u kompaktnosti. Sa druge strane, spremili smo se da damo maksimum pred svojom publikom i očekujem veoma lepu predstavu pred velikim brojem naših vernih navijača. Voleo bih da nadmašimo posetu od 23.751 gledalaca sa prethodnog evropskog meča – rekao je strateg Crvene zvezde, koji ne želi da potcenjuje rivala.

Vladan Milojević Vladan Milojević; Foto: Marko Jovanović

- Potrebno je biti na visokom nivou. Ne zaboravimo da pričamo o Helsinkiju i Suduvi, prvacima svojih država i ne treba nas gledati kao vanzemaljce. Zvezda je veliki klub i pokušavamo da je vratimo gde pripada, a da bismo to uradili moramo da poštujemo rivale. Pred utakmicu ne razmišljam o rezultatu, već o igri. Šta god da bude sutra tu nije kraj jer postoje dva poluvremena. Video sam da su superligaši koji igraju u Evropi tražili odlaganje prvenstvenih utakmica narednog vikenda, ali mi ne razmišljamo tako. Juče je bio žreb za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ali ne razmišljam unapred - rekao je Milojević i poručio da je ponosan što se Miloš Degenek vratio u klub.

Miloš Degenek Miloš Degenek; Foto: FK Crvena zvezda

- Ponosan sam što se Miloš vratio i biću uvek kad je takva situacija, jer je on uložio veliku energiju da se vrati. Mlađi igrači će moći mnogo da nauče od njega. Profesionalac je koji voli Zvezdu i čim je bilo prilike da vratimo Miloša to smo i učinili. Samo neka nastavi tamo gde je stao kad je otišao. Biće licenciran, trenirao je u međuvremenu i videćemo kakva će biti situacija sa njim - rekao je Milojević i potom se osvrnuo na fizičku spremu ostalih letnjih novajlija.

- Nisu prošli pripreme i potrebno je da se adaptiraju. Jedini način bio je da se pripremaju kroz utakmice i svesni smo bili rizika sa Žanderovim igranjem protiv Javora. Istrpeo je, i treba da istrpi. Umor je prouzrokovao grč, ne jednog mišića, već celog organizma. Kanjas se priključio treninzima, radi normalno sa ekipom. Videćemo koliko će biti spreman. Svi igrači koji su došli i Tomane, Kanjas i Žander imaju problema sa fizičkom adaptacijom, voleo bih da nije tako, ali je to neminovno. Uklapanje u svakom drugom smislu ide odlično - poručio je Milojević.

VIDEO: Iznenađenje na "Marakani": Spektakularni vatromet na stadionu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    23. jul 2019 | 13:47

    Pa i Vujadin mnogo voli klub. Pa ste ga oterali

  • Severac

    23. jul 2019 | 16:13

    Bitno da ti baba Mirko Ivanić igra.... ej bre, pa Ebisilio je izmislio fudbal za njega.... Napraviste nas bre sve slepcima sa pričom kako je Ivanić puno bolji, kao da smo svi slepi pored očiju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA