≫ 

Kopenhagen završio posao, spreman je za Zvezdu posle pokoravanja Velsa

Revanš će, po svemu sudeći, biti samo formalnost

  • 3

Fudbaleri danskog prvaka Kopenhagena savladali su velški Nju Seints rezultatom 2:0 (1:0) i jednom nogom kročili u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, gde će im rival biti bolji iz duela Crvena zvezda - Helsinki. 

Posle dominacije Danaca u Velsu i sigurne pobede, skoro je izvesno da je Kopenhagen sebi već rezervisao kartu za treće kolo, a u sredu ćemo videti ko će biti bliži sudaru sa Dancima, pošto srpski i finski prvak odmere snage.

Strelci za goste bili su Pjeros Sotiriu u 18. minutu i Robert Skov u 61. iz penala.

Kopenhagen je nastupio u sledećem sastavu, u formaciji 4-4-2: Gritbust - Bartolec, Nelson, Papanajopulos, Bengston - Skov, Falk (od 35. Zeka), Stage, Holse - N'Doje (od 46. Vind), Sotiriu (od 62. Fišer).

Danci su u Velsu pokazali snagu, potvrdili reputaciju vrlo neugodnog i ozbiljnog sastava koji ne dozvoljava sebi kikseve u ovakvim duelima. Posed lopte, koji je bio "debelo" na strani Danaca, jasno je pokazao odnos snaga na taerenu, pa se čekala samo egzekucija, koja je stigla već u 18. minutu.

Hrvat Karlo Bartolec je odlično ubacio loptu sa desnog krila, na rubu peterca spremno je čekao Kipranin Sotirio i sa "prve" stative pogodio mrežu Velšana.

Rano vođstvo ulilo je dodatnu sigurnost Dancima, Velšani jednostavno ni posle primljenog gola nisu uspeli da preuzmu inicijativu, a jedini problem po goste su povrede dvojice startera. Falk je izašao u 35. minutu, kuk je u pitanju, a iskusni kapiten N'Doje ostao je u svlačionici iz predostrožnosti.

Kasnije se povredio i strelac gola Sotiriju, kod njega je u pitanju članak.

Ima, ipak, trener Solbaken dovoljno jakih aduta u svojim redovima, u nastavku se to videlo i u konkretnoj akciji koja je prethodila drugom golu. Ponovo je Sotiriju bio u šansi, uspeo je da uputi udarac i promaši, delom i zbog opasnog klizećeg starta defanzivca Velšana, što je za sudiju bio dovoljan razlog da pokaže na "kreč".

Siguran sa 11 metara bio je Skov i tako stavio tačku na više nego sigurnu pobedu danskog šampiona.

Inače, Solbaken je malo "prošarao" sastav u odnosu na dosadašnje mečeve, na klupi su ostali kapiten Zeka, defanzivci Ankersen, Bjeland i Varela, krilo Fišer i napadač Vind, što je verovatno i deo taktike da se zamaskira postava pred nadolazeće daleko važnije utakmice.

Kvalifikacije za Ligu šampiona, 2. kolo

Viktorija Plzenj - Olimpijakos 0:0

Nju Seints - Kopenhagen 0:2

(Sotiriu 18, Skov 61.p)

Saburtalo - Dinamo Zagreb 0:2

(Oršić 67, Petković 78.p)

PSV - Bazel 3:2

(Bruma 14, Lamers 90, Malen 90+3 - Ajeti 45+1, Alderete 79)

Sreda

BATE - Rozenborg 19

Kluž - Makabi Tel Aviv 20

Ferencvaroš - Valeta 20

Maribor - AIK 20:15

Seltik - Kalju 20:45

Crvena zvezda - Helsinki 20:45

Dandalk - Karabag 20:45

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gg

    23. jul 2019 | 23:45

    Orice se ooet na marakank aufiderzen

  • Nesvrstani sa severa

    24. jul 2019 | 01:11

    A mogu li kojim slucajem biti spremni za Helsinki???Evo ne znam samo pitam????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA