Zvezdi treba moćno krilo!

Marin i Ivanić to nisu, oni se, ipak, najbolje snalaze u sredini

  • 73
FK Crvena zvezda - FK Helsinki Foto: Marko Jovanović

Pobedi se u zube ne gleda, ali ova pobeda Crvene zvezde protiv Helsinkija ima takve zube koji bi vrlo lako mogli da ujedu pogrešnog - upravo crveno-bele!

Jeste da je početak sezone, jeste da je Zvezda bila bolja od Finaca i zasluženo se nalazi nadomak trećeg gola kvalifikacija za Ligu šampiona, ali ništa od toga ne sme da bude alibi za partiju srpskog šampiona u sredu veče.

Dva gola - slučajno data, posle grešaka odbrane Helsinkija! Prvi - kada se lopta srećno odbila do Ivanića, a ovaj našao Ričmonda Boaćia! Drugi - kada je defanzivac Finaca ''čudesno'' spustio loptu Pavkovu na nogu za konačnih 2:0.

Između tih golova, od srpskog šampiona smo videli malo. Zvezda kao da nije mogla, dok Helsinki nije znao! To da je najbolja akcija viđena posle kontranapada (onaj promašaj Ivanića) svakako ide u prilog tome.

FK Crvena zvezda - FK Helsinki Foto: Marko Jovanović

Ivanić je, doduše, odigrao jednu od boljih partija u crveno-belom dresu, ali je ponovo bio ''skitnica bez stalne adrese'' na terenu. U prvom meču protiv Suduve delovao je u sredini veze, revanš je odigrao kao levo krilo, dok je protiv Helsinkija napadao desno.

- Imam plan i strategiju za svaku utakmicu i svakog protivnika. Veoma sam zadovoljan igrom. Ivanić je na primer danas igrao po boku, a sigurno se bolje snalazi u sredini. Gledamo u kojim segmentima je protivnik slabiji i trudimo se da to iskoristimo - rekao je Milojević posle meča.

I činjenica je da se Ivanić bolje snalazi na sredini terena, možda čak i da mu se obezbedi mesto centralnog veziste, a da Zvezda u međuvremeno pronađe sebi novo krilo. Moćno krilo, jer Ivanić svakako nije za bok.

Zvezdi treba krilni napadač od kog će tokom sezone dobiti dvocifren broj golova i asistencija, krilo koje ima eksplozivnost i brzinu i koje može da reši utakmicu. Neko sa karakteristikama Nemanje Radonjića...

FK Crvena zvezda - FK Helsinki Foto: Marko Jovanović

Da je Zvezdi potrebno krilo, a ne improvizacija na tom mestu, jasno se videlo sredinom drugog poluvremena kada je na teren kročio Milan Jevtović. Crveno-beli su do tog trenutka bili inferiorniji na terenu, bez bilo kakve ideje u napadu, dok se nervoza uvlačila i pozadi.

Ali je onda potrebna doza energije ubrizgana u pulene Vladana Milojevića upravo Jevtovićevim ulaskom. Pretio je po levoj, kasnije i po desnoj strani, konstantno bio na ivici pretnje da probije odbranu (nekoliko puta je to i učinio), a presing koji je igrao umnogome je odmagao Helsinkiju da stvori kršteni napad.

Uostalom, upravo je Jevtović pronašao Marina u kaznenom prostoru, da bi posle centaršuta kapitena Pavkov zatresao mrežu za konačnih 2:0.

Zvezda na krilnim pozicijama ima Bena, Jevtovića i Simića, dok Vukanović ''pokriva'' tu levu stranu. Kao i Marin, ali svima je jasno da je za njega najbolje da igra iza napadača - u sredini!

Taj njegov odlazak na levu stranu i prečesti ulasci u sredinu samo guše igru Zvezde, jer tu dolazi do ''suadaranja'' između njega i Ivanića. Barem je tako bilo u Marijapolju protiv Suduve, ali i na pojedinim mečevima na pripremama.

Ben je i te kako opasan kada je u elementu, ali Zvezda kao da igra sa igračem manje kada u njemu nije. A protiv Helsinkija ga nigde nije bilo. To možda i može da prođe nekažnjeno protiv ekipa kao što su šampion Finske ili Suduva, ali protiv Kopenhagena definitivno neće.

Kad smo već kod Kopenhagena, vredi pomenuti da upravo danski šampion ima krilo koje rešava utakmice. To je Robert Skov (22) koji je na 48 mečeva u svim takmičenjima dao 32 gola i imao 10 asistencija.

E, to je recept koji je i Zvezdi potreban - moćan krilni napadač kog će svi da se plaše! A Marin i Ivanić trk na svoje pozicije, jer su tamo najbolji za Zvezdu.

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Semajlirane_pufne

    25. jul 2019 | 13:20

    Jevtovic ili Simić su rešenje.. Dok mi čekamo Ivanica da udje u formu prodje prvenstvo

  • Sistem

    25. jul 2019 | 11:59

    Zvezdi fali Ebesilio da bude pokretac akcija jer onaj Jovancic ove sezone ne moze sa loptom da se sastavi.

  • Crazynorth3

    25. jul 2019 | 14:20

    Da li ce vama ikad odgovarati? Prisetite se samo zvezde od pre 5 god. i uporedite je sa ovom sad . I mesiju bi zamerku nasli , svi se kao nesto razumete , verujem da loptu u zivotu sutnuli niste..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA