≫ 

Liverpul dobija 8. svetsko čudo: Karamele grade najveći stadion na svetu vredan pola milijarde evra

Engleski klub zapalio svoje navijače pred početak sezone

  • 5
Stadion Evertona

Printscreen: Youtube/ Everton Football Club

Engleski Premijerligaš Everton otkrio je planove o izgradnji budućeg najvećeg stadiona koji će po svim kriterijumima biti među najatraktivnijim sportskim objektima sveta.

Kako javljaju engleski mediji, Englezi će za ovo "čudo", čija je lokacija predviđena za luku Bremli Mur u severnom delu Liverpula, platiti čak 500 miliona evra!

Arena bi trebalo da ima ukupno 52,000 mesta za navijače, od kojih će se najviše isticati južni deo sa 13,000 sedišta koji je projektovan da se nalazi iza gola. Načelnici "Karamela" se nadaju da će taj deo postati takozvani "Plavi zid", po ugledu na čuveni "Žuti zid", koji se nalazi na stadionu Borusije iz Dortmunda, Signal Iduna Parku.

Stadion Evertona

Evo kako će izgledati unutrašnjost stadiona Printscreen: Youtube/ Everton Football Club

Međutim, sve zavisi od toga da li će taj deo arene gde su montažna sedišta biti bezbedan za stajanje, što će biti potvrđeno u budućnosti. Kako kaže uprava Evertona, izgradnja stadiona će početi 2020. godine, a ako sve bude išlo po planu, "Karamele" bi trebalo da se  u njega usele pred početak sezone 2023/2024.

Što se tiče "starog" Gudison Parka, i za njega Englezi imaju planove, a to je da će se on vrlo verovatno srušiti i da će na njegovom mestu bit napravljene poslovne ustanove, bolnice i kuće.

- Za nas je veoma važno da imamo što veće gostoprimstvo za naše navijače da bi oni uživali i tako povećali naše brojeve - izjavio je izvršni direktor Evertona Denis Baret i dodao:

- Takođe, radimo na ostvarenju što više sponzorstva za naš novi stadion, što ne samo da će proširiti budžet našeg tima, nego i same ekonomije grada Liverpula - zaključio je on.

Da podsetimo, nova sezona Premijer lige počinje za tačno dve nedelje, a Everton će svoju prvu utakmicu sezone odigrati protiv Kristal Palasa.

VIDEO: Starija gospođa navalila na Stojketa, a on joj rado dao autogram

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    26. jul 2019 | 11:58

    Ne kapiram kako najveći stadion na svetu, a 52000 mesta!?

  • Auspuh

    26. jul 2019 | 14:05

    Najveći stadion na svetu se nalazi u Pjongjangu, kapacitet mu je oko 150 000 mesta...

  • Boris

    26. jul 2019 | 12:50

    Razumem da Liverpul, Mancester UTD, Juventus itd prave ovakve stadione, a ne Everton? Ko kad bi Cukarcki pravio to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA